Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
-
-
-
No jak? 95 zł za 5 litrów to 19 zł za litr, czyli 9,5 za jedno piwo. Gdzie chcesz tu jeszcze zastaw zmieścić?Leave a comment:
-
Na stronie Browaru ciekawa informacja o kegach 5l dostępnych z każdym gatunkiem. Cena jednak dość wysoka (95zł). Czy w tym nie kryje się przypadkiem jakiś zastaw?
I jeszcze pytanie do biermanna lub kogoś, kto będzie wiedział: czy nie mając żadnej dodatkowej instalacji zakupiwszy ten keg można lać Piwo, innymi słowy czy jest on samowystarczalny?
Ostatnia zmiana dokonana przez Jurandofil; 2010-08-20, 13:50.Leave a comment:
-
-
Piwo naprawdę dobre w zestawieniu z innymi browarami restauracyjnymi, natomiast stała praktyka nalewania piwa wyraźnie poniżej kreski nie powinna mieć nigdzie miejsca.Leave a comment:
-
Strasznie to wszystko przykre, tym bardziej, że piwko Michała jest cudowne. Takiej pszenicy ze świecą szukać, że o ciemnym nie wspomnę.... Spróbowałem w weekend wyrobów z Tumskiego z Płocka - niby OK - ale "nasze" przy nich to inna liga.Leave a comment:
-
Fragmenty artykułu z dziś. Właściwie to powinno iść do prasówki, ale dotyczy rozmów przed chwilą toczonych w tym temacie:
Wulgarni klienci, walka o miejsce w lokalu, droższe i mało smaczne jedzenie. W akcji wzięło udział blisko 80 restauracji, pubów, hoteli oraz muzeów. Jan Orchowski, jeden ze współorganizatorów akcji, podkreśla, że część lokali nie wywiązało się z umowy. Klienci skarżyli się na mniejsze porcje, często droższe ceny i mniej smaczne jedzenie. Władze poinformowały, że najwięcej zażaleń wpłynęło na Cafe Ferber, Latającego Holendra i Brovarnia.
Maciej Lisicki, pomysłodawca akcji i wiceprezydent Gdańska, myśli już o kolejnej edycji. Właściciele lokali zgadzają się, ale oczekują zmiany zasad. Przede wszystkim sprzedaż za połowę ceny tylko wybranych pozycji z menu, brak możliwości rezerwacji stolika na czas akcji, no i wyłączenie z promocji alkoholu. Padła również propozycja, aby wykluczyć z "Weekendu za pół" ceny te lokale, które w kwietniu oszukiwały.
całość: http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias..._pol_ceny.html
oraz krótki fragment z tego artykułu: http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...szukiwali.html
- W Brovarni przy ulicy Szafarnia obniżono ceny tylko jednego, z trzech gatunków piwa - mówi Marcin z Warszawy. - Inna knajpa pozdejmowała z półek drogie alkohole, na Długiej spotkałem się z wyłączeniem alkoholi z promocji, w kolejnej kelnerka z rozbrajającą szczerością oznajmiła, że szef zakazał wydawać posiłki przez godzinę, bo za dużo zeszło, a Latający Holender z Długiego Targu przygotował menu z droższymi niż zwykle potrawami. Przecież dla knajpy taka zagrywka to samobójstwo.[
Menedżer Brovarni, który odmawia podania nazwiska: - Informowaliśmy na stronie internetowej o 200-litrowym limicie piwa w promocji.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-05-07, 10:17.Leave a comment:
-
A mi i znajomym w poniedziałek kelner za 8 piw wystawił rachunek na 75 złotych. Mimo tego że już przy wejściu pytałem o happy hours musiałem wyjaśnić sytuację przy barze bo kelner twierdził że promocja obowiązuje od godz. 17. Napiwek dostał bo obsługa w jego wykonaniu była ok ale lekki niesmak (nie na piwo - pszeniczne rewelacja a jasne bardzo dobre) pozostał. Będę bywał ale raczej rzadko.Leave a comment: