Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Dzień golonki dniem golonki, a beczka gratis pojawia się w różne dni... z tym, że jest to beczka 10 litrowa. Najbliższa będzie we wtorek zapewne w granicach godziny 19 lub 20-tej. Naprawdę sądzisz, że gdziekolwiek, nie mówię tu tylko o Brovarni, będziesz mógł się napić gratis do "oporu". -
Na stronie Brovarni ukazała się ogólnikowa informacja: " w czwartki dzień golonki-beczka piwa gratis!" Czy to jedynie chwyt reklamowy, czy rzeczywiście po zamówieniu golonki serwują darmowe piwo do oporu?Leave a comment:
-
-
Witam
Chciałbym się dowiedzieć, jaki jest aktualny cennik piw w Brovarnii? Nigdy tam jeszcze nie byłem, ale zamierzam się niedługo wybrać.Leave a comment:
-
Od soboty powrócił do nalewaka ciemniak... koźlaka zostało jeszcze 9 butelek, które zapewne najdalej jutro się skończą.Leave a comment:
-
Służbowy Piwny Tydzień - część VIa (16.XII)
Popołudniowe spotkanie służbowe w Redzie nie było przeszkodą aby w drodze z Warszawy na obiad zatrzymać się w Gdańsku. Tradycyjnie już bar Neptun z fajnymi potrawami ugościł nas za grosze. Jednakże wizytę obiadową poprzedziliśmy odwiedzinami tego minibrowaru.
Ze względu na wszesną godzinę wizyty (13) nie było wielu gości, wobec czego można było spokojnie porozglądać się po sali, zrobić zdjęcia i porozmawiać z biermannem
Próbowaliśmy wszystkich dostępnych, lanych gatunków i każdy znalazł dla siebie coś dobrego - ja wyróżniłem pilsa, a kolega pszenicę.
Jednakże trzeciemu koledze nie przypadło w udziale wyróżnić koźlaka. Jednogłośnie stwierdziliśmy, że czegoś w tym Piwie brakuje. Jak wiadomo każdy ma swój gust i nawet wyrazić czego niby brakowało jest trudno.
Ja trochę wyczuwałem alkohol, który - na co zawsze liczę w Piwach mocniejszych - mimo wszystko nie pojawi się w smaku.
Ale tam! Mieszkańcom Gdańska gratulujemy Brovarnii.
Szkoda, że nie mieliśmy czasu następnego dnia, bo już po końcówkę ciemnego w butlach nie zdążylismy.
Miejsce, które opisujemy na pewno jest z KLASĄ. I mimo, że kelnerka do Piw nie podała podstawek (no nie lubię na gołym stole i co poradzić? Na szczęście na koniec dostaliśmy od biermanna), to do lokalu tego chętnie wrócę, tym bardziej jeśli pojawią się nowe gatunki Piw.Leave a comment:
-
Od dziś w sprzedaży Koźlak, niestety co za tym idzie przez pewien czas nie będzie Ciemnego.
Cena została ustalona na 11 zł za 0,5 l. Parametry blg - 17%, alk 6,5 - 7%.Leave a comment:
-
Zawiedzeni zaś ofertą Degustatorni mogą faktycznie zaoszczędzić parę kroków.Leave a comment:
-
Praktyczna uwaga dla zmierzajacych do browaru na autonogach. W godzinach 10-16 (browar otwierają o 13) miedzy Żurawiem a Muzeum Morskim kursuje prom. Kurs w jedną stronę to 1zł, a można sobie znacznie skrócić drogęPływa toto co 15 minut - spod Żurawia 13.00, 13.15, 13.30, 13.45, 14.00..., a spod Muzeum zaraz po przypłynięciu i zabraniu podróżnych rusza z powrotem. Od przystani do Browaru jest jakieś 150m.
Leave a comment:
-
-
Koźlak pojawi się gdy skończy się aktualnie sprzedawana warka ciemnego. (Hmm szkoda docent, że się nie ujawniłeś, w sobotę byłem na miejscu, mogliśmy o smakach podyskutować) Mając do dyspozycji tylko trzy zbiorniki pośredniczące ciężko wprowadzić czwarte piwo do sprzedaży
.
Przypominam , że od dzisiaj do soboty włącznie Brovarnia jest nieczynna. Odbywają się w niej obchody 25-lecia nagrody Nobla...Leave a comment:
-
W ostatnią sobotę o godz 14 w Brovarni były ledwie trzy osoby a z głośników sączyła się smętna muzyka. Źle to współgrało z pochmurną pogodą.
Na szczęście wszystkie piwa były dostępne. Najbardziej zasmakowało mi jasne, przyjemnie świeże i lekko kwiatowe z obfitą pianą. Pszenica również charakteryzowała się wyśmienitym zapachem, niestety nie poszła za tym intensywność smaku, któremu brakło pełni.
Najbardziej ostrzyłem sobie zęby na słynne już ciemne podwędzane ale srodze się zawiodłem. Zamiast choćby dalekiego echa wędzonki wyczułem chlebowo-piwniczny posmak typowy dla piw niepasteryzowanych, ale jasnych. Podejrzewam że tak smakowałby barwiony Ciechan (bez urazy, biermann).
Poza tym koźlakowy sezon w pełni, zapowiedzi na temat warzenia takiego piwa w Brovarnii były, a teraz cisza?
Najważniejsze jednak, że w końcu Gdańsk ma swój minibrowar bo braku takiego miejsca w tym mieście nie byłem w stanie zrozumieć. I tylko marzy się, aby kiedyś spróbować uwarzonego tu jopenbiera
Fotka z Brovarnii wrzucona tutaj:http://www.browar.biz/galeria.php?id=10638Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2008-12-03, 23:01.Leave a comment:
-
A słyszałem, że już nigdy więcejNo ale sytuacja jest trochę inna. Najwyżej będą przeszkadzać sami sobie.
Leave a comment:
-
Wszystkie znaki wskazują na to, że w dniach 4,5 i 6 grudnia, tego roku oczywiście, Brovarnia będzie niedostępna dla gości pragnących napić się po prostu piwa. Całość czyli hotel i część restauracyjno-browarniana zostały zarezerwowane na pewną vipowską imprezę.Ostatnia zmiana dokonana przez biermann; 2008-11-22, 11:46.Leave a comment: