Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• tomek35
    replied
    Mam pytanie, czy w Brovarni dostepne są rury piwne? Coś takiego widziałem w CK Browar w Krakowie i bardzo mi się to spodobało, a do tego fajna rzecz dla wiekszej grupy piwoszy siedzących przy jednym stole.

Leave a comment:

• biermann
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa
    Lokal świetny, z super widokiem na gdańska marinę i starówkę, no i bardzo miłą obsługą. Piwo tak samo dobre, albo i lepsze. Niestety dzisiaj nie było już pszenicznego, tylko jasne
    Od jutra w ofercie piwo ciemne.

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Stare Miasto oczywiście jest, tylko zupełnie na takie nie wygląda.

Leave a comment:

• Rolek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13
    A mi się wydaje tak:
    Nie ma Starówki, starówka jest. Nie ma Starego Miasta, stare miasto jest.
    Na upartego z tym się mogę zgodzić; w tym wypadku rozmiar ma znaczenie
    Jednakże w mowie trudno o duże litery, stąd też posługując się nazwami w piśmie warto na przyszłość pamiętać o prawidłowych.
    No to na tyle oftopikowania z mojej strony.

Leave a comment:

• piokl13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rolek
    No no no, tylko pozazdrościć sokolego wzroku
    Dla wyjaśnienia: w Gdańsku nie ma starówki. Mogłeś co najwyżej widzieć Główne Miasto. No i nasze ulubione ruiny, czyli Wyspę Spichrzów.
    A mi się wydaje tak:
    Nie ma Starówki, starówka jest. Nie ma Starego Miasta, stare miasto jest.

Leave a comment:

• Rolek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa
    Lokal świetny, z super widokiem na gdańska marinę i starówkę, no i bardzo miłą obsługą. (...)
    No no no, tylko pozazdrościć sokolego wzroku
    Dla wyjaśnienia: w Gdańsku nie ma starówki. Mogłeś co najwyżej widzieć Główne Miasto. No i nasze ulubione ruiny, czyli Wyspę Spichrzów.

Leave a comment:

• Łapa
    replied
    Lokal świetny, z super widokiem na gdańska marinę i starówkę, no i bardzo miłą obsługą. Piwo tak samo dobre, albo i lepsze. Niestety dzisiaj nie było już pszenicznego, tylko jasne

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Osobiście jestem zachwycony tym lokalem. Bez wazeliniarstwa napiszę jest to najlepszy browar restauracyjny w Polsce.
    Piwo smaczne (brakowało mi ciemniaka),jedzenie smakowite, obsługa uśmiechnięta i życzliwa (aż chce się składać zamówienia) a do tego orkiestra z Bawarii plus brak zakazu stukania się kuflami z gromkim tostem NA ZDROWIE

Leave a comment:

• biermann
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13
    Za jakiś tydzień browar będzie sprzedawał piwo w wersji butelkowej -1L.
    Może to być jednak później niż za tydzień.

Leave a comment:

• ada13
    replied
    Miejsce jest naprawdę sympatyczne, tuż obok mariny. Z ogródka piwnego mamy ładny widok na gdańskie zabytki, nocą podświetlone, co dodaje dużo uroku.
    Obsługa kelnerska wręcz wyjątkowa! Uśmiechnięci, uprzejmi, ale bez wymuszonego zachowania. Miłe zaskoczenie.
    Bardzo sympatyczni właściciele za cel postawili sobie dostarczenie gdańszczanom prawdziwego dobrego piwa, chwała im za to. Tym bardziej,że się udało!
    Jedzenie też smaczne, ale nie najtańsze.
    W przyszłym tygodniu dostępne będzie piwo ciemne podwędzane, naprawdę pyszne.
    Za jakiś tydzień browar będzie sprzedawał piwo w wersji butelkowej -1L.

Leave a comment:

• ART
    replied
    PROSZĘ UMIESZCZAĆ ZDJĘCIA W GALERII!

Leave a comment:

• ptc
    replied
    Wnętrze.
    Attached Files

Leave a comment:

• ptc
    replied
    Bar c.d.
    Attached Files

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    PTC, zapomniałeś, że jest coś takiego jak galeria? Wszyscy chętnie obejrzymy foty, ale niepotrzebnie zapychasz forum

Leave a comment:

• ptc
    replied
    Bar z warzelnią
    Attached Files

Leave a comment: