Do tego Jasne Jan Heweliusz - nic specjalnego. Ceny : 12/14/24 (0,3/0,5/1,0). Mimo to lokal zapełniony do ostatniego stolika -
reklama : Najlepsze piwo w Gdańsku - robi swoje
Ten browar odwiedziliśmy jako ostatni, ale już we wtorkowe popołudnie. Jest ładnie i na bogato, ale to nie do końca są moje klimaty.
Na sali byliśmy chyba jedynymi gośćmi mówiącymi po Polsku. Tego dnia w karcie figurowały cztery rodzaje piwa i wszystkie były w tej samej cenie:
14 / 16 / 28 zł. za odpowiednio 0.3 / 0.5 / 1 litr.
-Złoto Brovarni Jasne- najlepsze piwo jakie piłem z pośród czterech odwiedzonych gdańskich browarów.
-Brovarnia Przeniczne-nie próbowane.
-Starogdańskie Ciemne. Również mi smakowało.
-Monasterium, coś na wzór piwa belgijskiego. Smaczne, na prawdę ciekawe piwo.
Lokal z racji cen na dłuższe biesiadowanie raczej się nie nadaje. Szkoda, bo piwa jak dla mnie mają bardzo smaczne.
Dzięki uprzejmości młodego piwowara miałem przyjemność ucięcia sobie z nim krótkiej pogadanki, oraz możliwość obejrzenia browaru od środka. I tu kolejny plus dla miejscówki.
Hotel na wypasie, nocują tam światowe gwiazdy piłki kopanej ( i nie tylko oczywiście), a jednak gość, to gość i nie zostałem tu obszczekany jak przez barmankę w Browarze Piwna.
Ten browar odwiedziliśmy jako ostatni, ale już we wtorkowe popołudnie. Jest ładnie i na bogato, ale to nie do końca są moje klimaty.
Na sali byliśmy chyba jedynymi gośćmi mówiącymi po Polsku. Tego dnia w karcie figurowały cztery rodzaje piwa i wszystkie były w tej samej cenie:
14 / 16 / 28 zł. za odpowiednio 0.3 / 0.5 / 1 litr.
-Złoto Brovarni Jasne- najlepsze piwo jakie piłem z pośród czterech odwiedzonych gdańskich browarów.
-Brovarnia Przeniczne-nie próbowane.
-Starogdańskie Ciemne. Również mi smakowało.
-Monasterium, coś na wzór piwa belgijskiego. Smaczne, na prawdę ciekawe piwo.
Lokal z racji cen na dłuższe biesiadowanie raczej się nie nadaje. Szkoda, bo piwa jak dla mnie mają bardzo smaczne.
Dzięki uprzejmości młodego piwowara miałem przyjemność ucięcia sobie z nim krótkiej pogadanki, oraz możliwość obejrzenia browaru od środka. I tu kolejny plus dla miejscówki.
Hotel na wypasie, nocują tam światowe gwiazdy piłki kopanej ( i nie tylko oczywiście), a jednak gość, to gość i nie zostałem tu obszczekany jak przez barmankę w Browarze Piwna.
Nr 5 (na osiem) mojego Rankingu Browarów Restauracyjnych TRÓJMIASTO - luty 2019
Brovarnia
Do piw nie ma się jak przyczepić, chyba że do cen. A deseczka degustatorska zawierała:
- jasne
- pszeniczne
- AIPA
- szkockie
szkockie z beczek po whisky.
Coraz większym minusem jest dojście z dworca, po drodze tyle innych browarorestauracji.
No i zdobyć etykiety też nie jest łatwo.
Comment