Irisha nie ma. Za to Grodzisk pyszny. Nadal spory wybór piw z butelki i pyszne ryby.
Sztutowo, przy plaży, Smażalnia ryb U Tadzia
Collapse
X
-
Po 11 latach odwiedziłem Smażalnię u Tadzia ponownie w ostatni majowy weekend.
Smażalnia-story cenowo ewoluuje, zaś piwnie popada w marazm.
Na kranach jedynie Rycerz z Gościszewa w niemałej cenie 9 zł. Browar Gościszewo wyposażył Tadzia w firmowe szkło.
W butelkach cała gama Kormoranów w cenie 10 zł, co jest już przesadą.
Tadzio ewidentnie trzepie teraz kasę, korzystając z tego, że przed sezonem i w trakcie odmrażania po Covid-19 jest jedynym czynnym lokalem w nadmorskiej okolicy, oddzielonej od miasteczka 3 kilometrowym lasem.
Oprócz jednego lanego piwa skusiłem się na porcję sandacza z frytkami i ogórkiem małosolnym, za co w sumie zapłaciłem 52 zł...
Comment
-
-
Ceny jak wszędzie (a nawet spokojnie znajdzie się wyższe). Za to fląderka najlepsza na Mierzei - miękkie, delikatne, białe mięsko. Dzieciaki uwielbiają okonki. Jedzenie można popić Irishem, Jasnym z Kostrzeżyny, Rycerzem z Gościszewa i cydrem Dzikiem plus oczywiście butelki.
Nadal jedno z niewielu miejsc od Mikoszewa do Krynicy gdzie można wypić z beczki coś lepszego od Specjala czy Ambera.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychal1 Wyświetlenie odpowiedziOdwiedzone w piątek. Niestety bez konsumpcji.
Oczywiście jak co roku (już od wielu lat) duży wybór kormoranów w szkle.
Z lanych Irish i jak stwierdził sprzedający, że jasne to Warmińskie Rewolucje .
Oba po 7 pln.
Czuwaj
Wszystkie lane piwa po 15 PLN:
Kormoran Irish
Kormoran jasne
Złote Lwy
Fortuna pigwa.
-
👍 1
Comment
-
Comment