No i doczekaliśmy się konkurencji dla Degustatorni Knajpka bardzo sterylna nie ma mowy o żadnej piwiarni(szkoda), w której to można znaleźć ciekawy wybór piw...butelkowych. Niestety z beczki na razie nie jest oszałamiająco fakt jest Blanche de manur (15zł za pół litra), Delirium Tremens (12zł), Murphy's (12zł) i Jabłonowo Jasne(7zł) i Belfast (8zł) i Amber. Podobno z beczki ma być także Fortuna (Złoty Smok i Czarne) ale na razie jej brak. Wystrój wnętrz jest ozdobiony deklami od beczek, blach reklamowych i etykiet a z głośników sączy się muzyka rodem z usa. Kanjpka raczej na randkę niż na spotkanie browar.bizowe.
Gdynia, al. Jana Pawła II 9, Kandelabry [zamknięte]
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
-
-
Nalewaków coraz więcej. Dziś m.in. Ciechan, Amber, Tucher, Paulaner i Delirium.
Comment
-
-
Tego dnia co myslę (4.VII.) do poźna wieczór, może nawet całą noc ze względu na zlot żaglowców "The Tally Ship's Races 2009": http://zagle.miasto.gdynia.pl/pl
Comment
-
-
Widzę, że nie rozumiemy się, więc napiszę jeszcze raz :
O której ten lokal jest otwierany ??
Godzina zamknięcia najmniej mnie interesuje
A sobota wybrana nader trafnie, ale moja wizyta w Gdyni (po raz pierwszy zresztą) nie odbędzie się tam w zwiazku z żaglowcami ale z koncertem FNM
pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Wiem, że chodzi tobie pana Mike P.
Ps. Lokal jest otwierany od 14 ale ze wzgledu na dwie tak duże imprezy w tym samym mieście można się spodziewać korekty godzin otwarcia.
Comment
-
-
Byłem, i tylko jedno piwo wypiłem.
Ogólnie knajpa dosyć ciekawa - klimat eklektyczny z dużą ilością browarnych gadżetów. Ogólnie może być.
W dniach mojego pobytu (zlot żaglowców + opener) czynne 24h na dobę. Nie wiem czy tak jest zawsze.
Bylismy ok godziny 2 i zamawialismy żywe niefiltorwane i murphys'a. Kelnerka oświadczyła, że nie ma zywego niefiltrowanego i jest tylko niefiltrowane ... Nie wiedziałem co powiedzieć, zawsze myślałem, że żywe występuje w odmianie zwykłej i niefiltrowanej, a tu taka niespodzianka ... basik piła wspomnianego stouta, który został nalany na raz .... Dawno tak nagazowanego stouta nie pilismy, a o 2 nad ranem nie było to pozytywne doświadczenie...
Ogólnie badzo zdziwił nas rachunek - niefiltrowane kosztowało 10 zł - szok - browar jest wszak tylko kilkadziesiąt km od tej knajpy ... Stout kosztował 12 zł a musiał przejechać dużo dalej :/
Suma: knajpa dla turystów nie entuzjastów, jeśli ktoś ma ochotę na piwo źle nalane, kiepską obsługę i zawrotne ceny to wszytko to tam znajdzie. Ja nastepnym razem odpuszę sobie te "przyjemności".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziByliśmy ok godziny 2 i zamawialiśmy żywe niefiltorwane i murphys'a. Kelnerka oświadczyła, że nie ma żywego niefiltrowanego i jest tylko niefiltrowane ... Nie wiedziałem co powiedzieć, zawsze myślałem, że żywe występuje w odmianie zwykłej i niefiltrowanej, a tu taka niespodziankaLast edited by Maggyk; 2009-07-06, 08:33.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment