Olpuch, Drewutnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • BrowarBrother
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.03
    • 15

Olpuch, Drewutnia

Uplasowana przy wyjeździe z Olpucha (przy przejeździe kolejowym) smażalnia ryb. Bardzo dobre ryby smażone (można również zamówić wędzone, w tym węgorza), m.in. pstrąg, sandacz, sielawa (wszystkie z pobliskich jezior). Jeśli chodzi o piwko, podają przede wszyskim produkty Amber'owe, ale dostępne są również Tyskie oraz Lech.
    Miejsca w środku niewiele, polecam raczej w sezonie późno wiosennym oraz letnim, choć podobno jesienną porą miejsce jest równie urokliwe.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 00:48
  • Shamsh77
    Witam
    Shamsh77
    Cześć wszyskim. Jestem z Mińsku, wiecej tut czytam choć nie początkujący. gotuję piwo od 2013 roku ale "nic nie rozumiem do tej pory" przepraszam za błędy )
    2018-02-02, 09:58
  • grzech
    Brok, (nad rzeką przy moście), Smażalnia [zamknięte]
    grzech
    Miasteczko nad Bugiem. Miejscowośc letniskowa, onegdaj stał tam zamek biskupów płockich (ostała się wieża), ciekawy gotycki kościół.

Jako miejscowość letniskowa posiada kilka lokali. Ja byłem w jednym:

"Smarzalnia"

Pawilon nad rzeką,...
    2001-09-03, 06:59
  • FHU_ALKOMAT
    Wrocław, Bystrzycka 91, Sklep Monopolowy Alkomat
    FHU_ALKOMAT
    Witam !!!! Zapraszam do sklepu monopolowego ALKOMAT. Sklep znajduje się przy ulicy Bystrzyckiej 91 ( przy przejeździe kolejowym na Nowy Dwór ).

W ofercie posiadamy piwa z dużych Kompanii:
    - Kompania Piwowarska ( Tyskie, Lech, Żubr, Wojak, Pilsner, Redd's, Dębowe Mocne ),...
    2011-04-12, 12:13
  • mapajak
    Pszeniczne z własnego słodu
    mapajak
    Nie mogąc nigdzie za rozsądną cenę zakupić słodu pszennego, postanowiłem sam go zrobić. A przy okazji chciałem poznać cały proces piwowarski - od ziarna do gotowego wyrobu.
    Ziarno zakupiłem za targu, 5 kg za 4 zł.
    Do moczenia ziarna w warunkach domowych doskonale nadaje się...
    2004-05-27, 07:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...