Olpuch, Drewutnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • BrowarBrother
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.03
    • 15

Olpuch, Drewutnia

Uplasowana przy wyjeździe z Olpucha (przy przejeździe kolejowym) smażalnia ryb. Bardzo dobre ryby smażone (można również zamówić wędzone, w tym węgorza), m.in. pstrąg, sandacz, sielawa (wszystkie z pobliskich jezior). Jeśli chodzi o piwko, podają przede wszyskim produkty Amber'owe, ale dostępne są również Tyskie oraz Lech.
    Miejsca w środku niewiele, polecam raczej w sezonie późno wiosennym oraz letnim, choć podobno jesienną porą miejsce jest równie urokliwe.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 01:48
  • Shamsh77
    Witam
    Shamsh77
    Cześć wszyskim. Jestem z Mińsku, wiecej tut czytam choć nie początkujący. gotuję piwo od 2013 roku ale "nic nie rozumiem do tej pory" przepraszam za błędy )
    2018-02-02, 10:58
  • grzech
    Brok, (nad rzeką przy moście), Smażalnia [zamknięte]
    grzech
    Miasteczko nad Bugiem. Miejscowośc letniskowa, onegdaj stał tam zamek biskupów płockich (ostała się wieża), ciekawy gotycki kościół.

Jako miejscowość letniskowa posiada kilka lokali. Ja byłem w jednym:

"Smarzalnia"

Pawilon nad rzeką,...
    2001-09-03, 07:59
  • zythum
    Zwierzyniec, Rudka 5b, Kawiarnia Zacisze
    zythum
    Kawiarnia przy pensjonacie Zacisze (ulicę uzupełnię). Trochę na uboczu, schodzi się z ulicy Rudka przy przejeździe kolejowym. Wystrój nawiązujący do lat 70 z duszą, taki naprawdę na randkę z dziewczyną, kochanką, żoną. Nastrój raczej na drinki i gorzałkę niż na piwo. Zresztą podają...
    2005-05-30, 13:24
  • thEND
    Opole-Osowiec-Wroclaw
    thEND
    Jako ze jestem zdania ,iz o smaku PIWA decyduje przede wszyskim KLIMAT SPOZYCIA
    a kazdy niestandardowo niecodzienny pomysl na DEGUSTACJE tego boskiEGO trunku
    napelnia mnie pozytywnymi vibracjami po czubek golwy - proponuje nastepujaca
    kompozycje miejsc i czasu... picia, na ... powiedzmy...
    2001-07-20, 22:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...