Olpuch, Drewutnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • BrowarBrother
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.03
    • 15

Olpuch, Drewutnia

Uplasowana przy wyjeździe z Olpucha (przy przejeździe kolejowym) smażalnia ryb. Bardzo dobre ryby smażone (można również zamówić wędzone, w tym węgorza), m.in. pstrąg, sandacz, sielawa (wszystkie z pobliskich jezior). Jeśli chodzi o piwko, podają przede wszyskim produkty Amber'owe, ale dostępne są również Tyskie oraz Lech.
    Miejsca w środku niewiele, polecam raczej w sezonie późno wiosennym oraz letnim, choć podobno jesienną porą miejsce jest równie urokliwe.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 00:48
  • Shamsh77
    Witam
    Shamsh77
    Cześć wszyskim. Jestem z Mińsku, wiecej tut czytam choć nie początkujący. gotuję piwo od 2013 roku ale "nic nie rozumiem do tej pory" przepraszam za błędy )
    2018-02-02, 09:58
  • grzech
    Brok, (nad rzeką przy moście), Smażalnia [zamknięte]
    grzech
    Miasteczko nad Bugiem. Miejscowośc letniskowa, onegdaj stał tam zamek biskupów płockich (ostała się wieża), ciekawy gotycki kościół.

Jako miejscowość letniskowa posiada kilka lokali. Ja byłem w jednym:

"Smarzalnia"

Pawilon nad rzeką,...
    2001-09-03, 06:59
  • DariuszSawicki
    Svyturys, Raudonu Plytu Ungurio Kojos
    DariuszSawicki
    Butelka 0.33l. Alk. 5.3%. Ekstrakt 12%. IBU 21
    Niefiltrowany lager. Po polsku piwo nazywa się Nogi Węgorza.
    Skład: Woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, słód karmelowy, chmiel.
    Na kontrze czytamy, że piwo ma wyrazisty aromat czerwonej porzeczki.
    Kolor żółty....
    2014-05-15, 19:28
  • zgrredek
    Marszałkowska 55/73 (przed skrzyżowaniem z Koszykową), Garret
    zgrredek
    Zdecydowałem się przedstawić tę knajpę nie ze względu na serwowane tu piwo (Okocim - 6zł), ale ze względu na kapitalny klimat. Nazwa z angielskiego oznacza ,,strych" i wygląda tu faktycznie jak na strychu. Meble pokupowane chyba na Kole, przy niektórych stołach każde krzesło inne....
    2004-11-30, 08:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...