Przecież Abernacka wyraźnie napisła iż Wieżyca i Mnich sa jednym i tym samym piwem ..." nie wyszukałem żadnej odmienności..."
Czy wiadomo kto butelkuje te piwa?
(...)
No i piwa. Jak dla mnie nijakie. I to wszystkie które piłem:
Pils: woda i goryczka, absolutnie pozbawiona smaków słodowych
Doppelbock: wodnisty, a na koniec przyjemny karmelowo kawowy smaczek
(...) Piana zniknęła kompletnie nim doniosłem piwa na taras.
(...)
Ja trochę też. Widziałem Twoje zdjęcia i piana była super. A umnie...
Zamówiłem trzy piwa jednocześnie. Pierwsze było miodowe. I za nim dostałe dwa następne piany nie było wogóle. Pils był ostatni i też coś tam coś tam jeszcze na tarasie było, ale piana wielko lub ogromno bąbelkowa. Czyli kompletnie inna niż opisana przez Ciebie.
Miałem wrażenie jakbym pił zupełnie inna piwa, niż te opisane przez Ciebie.
Żeby wszystko było jasne: Piwa nie są złe. Ja wogóle mam wrazenie pijąc piwa z naszych restauracyjnych, że są jakieś cieniutkie (nie wszytskie, ale większość). I te szymbarskie wkomponowały się w klimat średniej krajowej.
Jeszcze jedno zagadał do mnie miły Pan (z obsługi, administarcji, uzurpował sobie prawo do jakiejś części współodpowiedzialności za browar) o ocenę piwa. Powiedział mniej więcej to samo co tu napisałem.
A on na to, że pił piwa ze stu restauracyjnych żeby poznać samk piw i dodał, ze gdybym tylko ja miał okazję wypić piwa z innych restauracyjnych to bym się przekonał jaki tam podają syf. NIEŁADNIE, NIEŁADNIE
Przyznam, że z dużą ciekawością czekam na inne oceny
Nieraz kupowałem już piwo nalewane do butelek prosto z nalewaka, ale takie mi się nie trafiło. Nawet przy laniu z 20 cm nie wytworzyła się piana.
Zastanawiałem się dlaczego i przypomniałem sobie, że Pani nalewała do butelek i stawiała je na ladzie, a było ich ze dwadzieścia i wszystkie nie zakapslowane. Pewnie coś takiego trafiło sie mnie
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
W poniedziałek mam zamiar odwiedzić to miejsce i w związku z tym mam pytanie: jakie piwa zawiera ten sześciopak ? i czy jest możliwośc nalania piwa do swojej butelki krachelowej?
Comment