Gdańsk, Leczkowa 18, Pub Polufka
Collapse
X
-
-
Pewnie, że nie! Już dawno wielu z nas przestało liczyć na 3miejskich sklepikarzy czy też karczmarzy i rozpoczęło piwną eksplorację naszego kraju jak i świata, pod kątem zacnego piwa. Gdyby nie te podróże zapewne ku uciecze naszych gastronomów pialibyśmy z zachwytu, jak to na naszej prowincji jest wspaniale. A tu taki klops.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPewnie, lepiej pogadać o kulturze piwnej na forum onetu lub innego pudelka.
Mam pytanie techniczne. Co według ciebie jest kulturą piwną. Może, promowanie piw smakowych czy też piw z największej ukraińskiej fabryki produkującej piwo. Hę?
Kultura piwna to kultura picia, ale też całe zaplecze ideowe, techniczne i naukowe, wreszcie to zestaw wszystkich przekonań na temat piwa reprezentowanych przez wszystkich ludzi. Od zaplecza ideowego i naukowego powinniście być wy, od technicznego dostawcy, producenci i wreszcie restauratorzy. To wszystko wpływa na ostatni element - przekonania i gusta ludzi.
Gusta są różne, a my musimy reagować na oczekiwania KLIENTÓW. To ja codziennie, mając kontakt z klientem, odpowiadam na pytania: "Ma pan jakieś piwa smakowe?", a nie na pytanie o Atak Chmielu czy chociażby stouta. Trzeba szerzyć widzę i tworzyć rynek zbytu dla lepszych piw. Będzie popyt, to i będzie podaż.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPewnie, że nie! Już dawno wielu z nas przestało liczyć na 3miejskich sklepikarzy czy też karczmarzy i rozpoczęło piwną eksplorację naszego kraju jak i świata, pod kątem zacnego piwa. Gdyby nie te podróże zapewne ku uciecze naszych gastronomów pialibyśmy z zachwytu, jak to na naszej prowincji jest wspaniale. A tu taki klops.Ostatnia zmiana dokonana przez Blackmas; 2012-11-23, 19:44.Comment
-
Krytykując "Browar Krajan" nie pomagacie kulturze piwowarskie w Polsce,
To naszym zasranym obowiązkiem jest pomagać, chuchać i dmuchać, żeby Browary
szły do przodu a jak błądzą to pokazać im konstruktywnie właściwą drogę.
Co do popytu na beczki to mam jeden przykład: Milicz. Spójrzcie ilu ma mieszkańców i jakie perspektywy w porównaniu z Gdańskiem. I mają Primatory i bodajże dwa Alebrowary, Widawę na rotacji. Jak tam się da to praktycznie nie ma obszarów niemożliwych.Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2012-11-23, 19:56.Comment
-
Co pan nie powie, nie wiedziałem? Patrząc na model biznesu kilku lokali z Krakowa, Poznania, Wrocławia czy też Łodzi, jestem pewien, że jest pan w dużym błędzie.Comment
-
I ja też uważam, a nawet jestem w 100% przekonany, że kolega blackmas jest w dużym błędzie, nawet w wielbłędzie!!!!Comment
-
Idziecie w dobrą stronę, aczkolwiek...... Bernard jest bardzo przeciętnym piwem. I nawet brak filtracji go nie ratuje. Wypić można bez obrzydzenia, ale nic poza tym. Z drugiej strony taka przeciętność może znaleźć wielu zwolenników.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-12-14, 11:40.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Na przykład jury konkursu Brussels Beer Challenge 2012?
Owszem, przesłodzony i moim zdaniem niezbyt udany Saint No More z pewnością jest nieprzeciętny...
Może dostępny wszędzie Pilsener Urquel jest lepszy?
Mam wrażenie, że Wam i tak nie sposób dogodzić.Comment
-
Oj tam, oj tam - napisałem, że w dobrą stronę. No już nie dąsaj się
Taką mam opinię o Bernardzie, a pamiętaj, że akurat w przypadku Czech jestem mało krytyczny.
Mnie nie musisz dogadzać i tak wpadnę 2-3 razy w roku.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-12-14, 12:15.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Co by nie mówić o browarze Antidotum, to jednak trzeb odnotować fakt, że się pojawiło w Gdańsku jego Pszeniczne. To chyba premiera? A może Degustatornia była pierwsza?
-
Pewnie, że nie! Już dawno wielu z nas przestało liczyć na 3miejskich sklepikarzy czy też karczmarzy i rozpoczęło piwną eksplorację naszego kraju jak i świata, pod kątem zacnego piwa. Gdyby nie te podróże zapewne ku uciecze naszych gastronomów pialibyśmy z zachwytu, jak to na naszej prowincji jest wspaniale. A tu taki klops.a dobre piwa kosztują u nich 9-11 zł. W tym przypadku często chcieć to móc
Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Info z FB dla osób, które chciałyby się wybrać do Polufki w sobotę:
UWAGA!!! W związku z imprezą weselną właścicieli w najbliższą sobotę (15.06.13.) pub będzie NIECZYNNY. Przepraszamy za utrudnienia i zapraszamy w innym terminieŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
A w niedzielę do roboty?
Wszystkiego dobrego dla Kasi i Kazika
A jak już odsapną, to może sobie o browar.bizie przypomną?