Gdańsk, Leczkowa 18, Pub Polufka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackmas Wyświetlenie odpowiedzi
    (...)Marudzenie na dość ekskluzywnym forum bez wyjścia do ludzi i propagowania kultury piwnej nic nie zmienia w naszej rzeczywistości.

    (...).
    Pewnie, lepiej pogadać o kulturze piwnej na forum onetu lub innego pudelka.

    Mam pytanie techniczne. Co według ciebie jest kulturą piwną. Może, promowanie piw smakowych czy też piw z największej ukraińskiej fabryki produkującej piwo. Hę?
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackmas Wyświetlenie odpowiedzi
      A czy dalej nie tkwicie?:P(...).
      Pewnie, że nie! Już dawno wielu z nas przestało liczyć na 3miejskich sklepikarzy czy też karczmarzy i rozpoczęło piwną eksplorację naszego kraju jak i świata, pod kątem zacnego piwa. Gdyby nie te podróże zapewne ku uciecze naszych gastronomów pialibyśmy z zachwytu, jak to na naszej prowincji jest wspaniale. A tu taki klops.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • Blackmas
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.08
        • 26

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Pewnie, lepiej pogadać o kulturze piwnej na forum onetu lub innego pudelka.

        Mam pytanie techniczne. Co według ciebie jest kulturą piwną. Może, promowanie piw smakowych czy też piw z największej ukraińskiej fabryki produkującej piwo. Hę?
        Nie, lepiej odejść od komputera i rozmawiać o piwie przy piwie!

        Kultura piwna to kultura picia, ale też całe zaplecze ideowe, techniczne i naukowe, wreszcie to zestaw wszystkich przekonań na temat piwa reprezentowanych przez wszystkich ludzi. Od zaplecza ideowego i naukowego powinniście być wy, od technicznego dostawcy, producenci i wreszcie restauratorzy. To wszystko wpływa na ostatni element - przekonania i gusta ludzi.
        Gusta są różne, a my musimy reagować na oczekiwania KLIENTÓW. To ja codziennie, mając kontakt z klientem, odpowiadam na pytania: "Ma pan jakieś piwa smakowe?", a nie na pytanie o Atak Chmielu czy chociażby stouta. Trzeba szerzyć widzę i tworzyć rynek zbytu dla lepszych piw. Będzie popyt, to i będzie podaż.

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Pewnie, że nie! Już dawno wielu z nas przestało liczyć na 3miejskich sklepikarzy czy też karczmarzy i rozpoczęło piwną eksplorację naszego kraju jak i świata, pod kątem zacnego piwa. Gdyby nie te podróże zapewne ku uciecze naszych gastronomów pialibyśmy z zachwytu, jak to na naszej prowincji jest wspaniale. A tu taki klops.
        A jak te własne podróże wpływają na poprawę własnego podwórka? Może trzeba od marudzenia przejść do działania? Próbowaliście kiedyś ustalić większą grupą co chcecie wypić i po prostu zadać pytanie restauratorom czy nie da się tego na ten dzień ściągnąć i podłączyć? Poza tym restaurator uzależniony jest od hurtowni, więc to tam kierujcie swoje "żale". W pubach pojawiają się te piwa, które oferują hurtownie w takiej ilości na jaką jest popyt.
        Last edited by Blackmas; 2012-11-23, 19:44.

        Comment

        • pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

          #49
          Krytykując "Browar Krajan" nie pomagacie kulturze piwowarskie w Polsce,
          A browar Krajan jej pomaga wypuszczajac piwa ze sztucznymi dodatkami, barwnikami i innymi E-ileś tam? Krajan na chwilę obecną nie jest żądną wartością dodatnią i mówię to z żalem bo to ostatni browar przemysłowy w moim regionie.
          To naszym zasranym obowiązkiem jest pomagać, chuchać i dmuchać, żeby Browary
          szły do przodu a jak błądzą to pokazać im konstruktywnie właściwą drogę.
          Pałeczka jest po stronie browarów - będą warzyły dobre piwa, będą miały nasze wsparcie. Partactwu i przekłamaniom nikt kredytu nie udzieli, to nie ten bank.

          Co do popytu na beczki to mam jeden przykład: Milicz. Spójrzcie ilu ma mieszkańców i jakie perspektywy w porównaniu z Gdańskiem. I mają Primatory i bodajże dwa Alebrowary, Widawę na rotacji. Jak tam się da to praktycznie nie ma obszarów niemożliwych.
          Last edited by pioterb4; 2012-11-23, 19:56.

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackmas Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie, lepiej odejść od komputera i rozmawiać o piwie przy piwie!

            (...).
            A skąd takie przekonanie, że tak nie jest?


            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackmas Wyświetlenie odpowiedzi


            A jak te własne podróże wpływają na poprawę własnego podwórka? (...).
            Podróże poszerzają horyzonty, ot co!

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackmas Wyświetlenie odpowiedzi
            (...) Próbowaliście kiedyś ustalić większą grupą co chcecie wypić i po prostu zadać pytanie restauratorom czy nie da się tego na ten dzień ściągnąć i podłączyć? .
            Nie tylko próbujemy, ale także i działamy. Oto przykłady "Pomorska Ława Piwna" czy też "Koalicja na rzecz dobrego lanego piwa w Trójmieście".

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackmas Wyświetlenie odpowiedzi
            (...)Poza tym restaurator uzależniony jest od hurtowni, więc to tam kierujcie swoje "żale". W pubach pojawiają się te piwa, które oferują hurtownie w takiej ilości na jaką jest popyt.
            Co pan nie powie, nie wiedziałem? Patrząc na model biznesu kilku lokali z Krakowa, Poznania, Wrocławia czy też Łodzi, jestem pewien, że jest pan w dużym błędzie.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • canigggia
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.10
              • 451

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              Co pan nie powie, nie wiedziałem? Patrząc na model biznesu kilku lokali z Krakowa, Poznania, Wrocławia czy też Łodzi, jestem pewien, że jest pan w dużym błędzie.
              I ja też uważam, a nawet jestem w 100% przekonany, że kolega blackmas jest w dużym błędzie, nawet w wielbłędzie!!!!
              Browarnik Tomek
              TomCani

              Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

              Comment

              • Blackmas
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.08
                • 26

                #52
                Z uwagi na to, że podłączamy RÓŻNE piwa, dziś zapraszamy na niefiltrowanego Bernarda z beczki.
                Last edited by Blackmas; 2012-12-14, 11:31.

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  #53
                  Idziecie w dobrą stronę, aczkolwiek... ... Bernard jest bardzo przeciętnym piwem. I nawet brak filtracji go nie ratuje. Wypić można bez obrzydzenia, ale nic poza tym. Z drugiej strony taka przeciętność może znaleźć wielu zwolenników.
                  Last edited by Pendragon; 2012-12-14, 11:40.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • Blackmas
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2011.08
                    • 26

                    #54
                    Na przykład jury konkursu Brussels Beer Challenge 2012?
                    Owszem, przesłodzony i moim zdaniem niezbyt udany Saint No More z pewnością jest nieprzeciętny...
                    Może dostępny wszędzie Pilsener Urquel jest lepszy?
                    Mam wrażenie, że Wam i tak nie sposób dogodzić.

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

                      #55
                      Oj tam, oj tam - napisałem, że w dobrą stronę. No już nie dąsaj się
                      Taką mam opinię o Bernardzie, a pamiętaj, że akurat w przypadku Czech jestem mało krytyczny.
                      Mnie nie musisz dogadzać i tak wpadnę 2-3 razy w roku.
                      Last edited by Pendragon; 2012-12-14, 12:15.

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        #56
                        Co by nie mówić o browarze Antidotum, to jednak trzeb odnotować fakt, że się pojawiło w Gdańsku jego Pszeniczne. To chyba premiera? A może Degustatornia była pierwsza?

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • Antylop
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.10
                          • 1415

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                          Pewnie, że nie! Już dawno wielu z nas przestało liczyć na 3miejskich sklepikarzy czy też karczmarzy i rozpoczęło piwną eksplorację naszego kraju jak i świata, pod kątem zacnego piwa. Gdyby nie te podróże zapewne ku uciecze naszych gastronomów pialibyśmy z zachwytu, jak to na naszej prowincji jest wspaniale. A tu taki klops.
                          Zgadzam się z kolegą w 100%. Sam od pewnego czasu jeżdżę po Polsce (Kraków, Warszawa, Wrocław, Poznań) w poszukiwaniu dobrego piwa. Skoro np. w Krakowie na pniu sprzedaje się piwa w przedziale cenowym 12-18 zł za 0,5L (Brew Dog, Flying Dog, Toccalmato, Mikkeller) to dlaczego w Trójmieście nie jest to praktykowane? Myślę, że popyt na nie w największych miastach Polski jest podobny. Można tłumaczyć się dużymi odległościami, trudnościami ze sprowadzeniem, itp. ale nie jest to do końca prawda. Inny przykład: w Warszawie Karole z Czeskiej Baszty regularnie jeżdżą do Czech w poszukiwaniu "smakołyków" i znajdują je a dobre piwa kosztują u nich 9-11 zł. W tym przypadku często chcieć to móc
                          Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                          Comment

                          • Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5617

                            #58
                            Info z FB dla osób, które chciałyby się wybrać do Polufki w sobotę:

                            UWAGA!!! W związku z imprezą weselną właścicieli w najbliższą sobotę (15.06.13.) pub będzie NIECZYNNY. Przepraszamy za utrudnienia i zapraszamy w innym terminie
                            Najlepszego na nowej drodze życia
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                            Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              #59
                              A w niedzielę do roboty?

                              Wszystkiego dobrego dla Kasi i Kazika

                              A jak już odsapną, to może sobie o browar.bizie przypomną?

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • Blackmas
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2011.08
                                • 26

                                #60
                                Dziękujemy za życzenia Czasem tu zaglądamy

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X