Dziś, w miejsce Erdingera Weissbier podpięty zostanie Mikkeller Jackie Brown (brown ale) !!!
Pierwszy raz w trójmieście Mikkeller z nalewaka ! 97 points at Ratebeer
Konkurencja sprawia cuda.
Ceny poproszę
I chętnie bym w końcu poznał producenta tych cydrów.
Jednak będzie ogłoszony konkurs na FB pod hasłem które piwo podpiąć jako pierwsze. Do wyboru będą: Mikkeller Jackie Brown, Mikkeller Qadruppel i coś włoskiego. Głosujta zatem... na Mikkellera
W środę zostanie podpięty zwycięzca...
Jeśli nie odpisują na FB, to czemu do nich nie zadzwonisz ? Nr tel. jest na ich stronie na FB.
Spokojnie, byłem dzisiaj i wszystko już wiem Ale trzeba przyznać, że obsługę za barem mają profesjonalną i wiedzą dokładnie co mają pod ladą. Rzadko się zdarza, że przy niezdecydowaniu dostaje się próbki do degustacji (piw z nalewaka). Także powiało zachodem Ogólnie bardzo fajny pub i fajni ludzie tam przychodzą.
Jutro w Lamusie po raz pierwszy w Trójmieśce i woj. pomorskim z nalewaka poleje się piwo Mikkeller !
Obecne wyniki wskazują, że będzie to "Monk's Elixir" - dość delikatny (choć zawiera 10 % alkoholu) quadrupel w stylu belgijskim. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnych owoców, wiśni zanurzonych w koniaku, śliwek oraz posmaki karmelowe, finisz lekko wytrawny. Wygląda na ciekawe, zbalansowane, aromatyczne i rozgrzewające piwo. Będzie podawane w orginalnym szkle 0,3 L
Poczytajcie o tym piwe na ratebeer.com.
Będę w Lamusie jutro ok.12:00 - 13:00.
Kto wpadnie ?
Comment