Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #31
    Piwa z tego browaru, zgodnie z zapowiedzią są dostępne w Rock Cafe (Tkacka 7/8). Tyle, że zamiast beczkowego dostajemy butelkę (NRW 0,5!) nalewaną przy barze z kija, tak samo jak nalewa się kufel. Czyli malowane bączki nalewane są tak samo. Mało to profesjonalne, ale nie są jedyni, którzy nie mają maszyny do butelkowania.
    Last edited by Pendragon; 2012-10-04, 16:40.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • purc
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.02
      • 650

      #32
      Z pitych 3 piw godny uwagi był jedynie pils /dość mocna goryczka , w tle lekka słodowość/, lepsze niż w Brovarnii. Alt kiepski, bez wyrazu, zupełnie nie przypomina oryginału z Dusseldorfu. Szumnie zapowiadany porter bałtycki został podany /podobnie jak inne piwa/ w temperaturze 6 stopni i był w związku z tym kompletnie bez smaku. Udało mi się go holować przez godzinę i 20 minut do temperatury 13 st., ale i wtedy nie przypominał porterU bałtyckiego, najwyżej może koźlaka. Nieporozumienie. Obsługa marna, nalewanie kiepske /piana znika w mgnieniu oka/. Takie małe Bierhalle w wydaniu gdańskim.

      Comment

      • Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

        #33
        Jutro (po dłuższej przerwie) wybieram się do Browaru Piwna.
        Ciekaw jestem czy coś się zmieniło (z tego co pamiętam najbardziej smakował mi pils, choć nachmielona pszenica też była niezła Uważam, że ich Alt i dunkel to nie do końca udane piwa).
        Po wizycie napiszę co zastałem.

        Czy ktoś wie jakie piwa są w bieżącej ofercie Browaru Piwna?
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #34
          Odwiedź wpis aby zdobyć więcej informacji.


          Pij Porter póki jest, bo to jego ostatnie dni.
          Last edited by Pendragon; 2013-01-08, 23:33.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            http://browarpiwna.pl/nasze-piwa/

            Pij Porter póki jest, bo to jego ostatnie dni.
            Dzięki za info - to świetna wiadomość
            Piłeś tego portera? Jak go oceniasz? Wiesz ile kosztuje?
            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              #36
              Kosztuje tyle ile inne 9 zł za 0,4
              Piłem, wrażenia mieszane. Piwo smaczne, ale nie nazwałbym bo porterem bałtyckim.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Antylop
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.10
                • 1415

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Kosztuje tyle ile inne 9 zł za 0,4
                Piłem, wrażenia mieszane. Piwo smaczne, ale nie nazwałbym bo porterem bałtyckim.
                A jak byś je nazwał jeśli chodzi o rodzaj / kategorię piwa?
                Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                Comment

                • Mason
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2010.02
                  • 3280

                  #38
                  Jak dla mnie to bardziej koźlak.
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    #39
                    Moje pierwsze odczucia były takie same - koźlak.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment


                    • #40
                      Alt może jak nie Alt, ale coś między ciemną pszenicą a Altem, może na tych samych drożdżach robione - mi bardzo smakowało.

                      Na minus:
                      - pojemność 0,4 l, co to ma być te 0,4 a jak już to o 1 zł tańsze niech będzie;
                      - w menu decha kiełbas wysokogatunkowych, brzmi jak za komuny ...

                      Comment

                      • leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

                        #41
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Alt może jak nie Alt, ale coś między ciemną pszenicą a Altem, może na tych samych drożdżach robione - mi bardzo smakowało.

                        Na minus:
                        - pojemność 0,4 l, co to ma być te 0,4 a jak już to o 1 zł tańsze niech będzie;
                        - w menu decha kiełbas wysokogatunkowych, brzmi jak za komuny ...
                        Czyli to jakiś nowy trend polskich browarów restauracyjnych. Po Alt Bier z Bierhalle teraz w Gdańsku podeszli rewolucyjnie i nowocześnie do tego stylu?

                        Comment

                        • Antylop
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.10
                          • 1415

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Alt może jak nie Alt, ale coś między ciemną pszenicą a Altem, może na tych samych drożdżach robione - mi bardzo smakowało.

                          Na minus:
                          - pojemność 0,4 l, co to ma być te 0,4 a jak już to o 1 zł tańsze niech będzie;
                          - w menu decha kiełbas wysokogatunkowych, brzmi jak za komuny ...
                          Pojemność 0,4 litra ma w swojej ofercie również Bierhalle - sprytny zabieg (cena 9 zł przez to, że jest to 9 a nie np.10) wydaje się niewysoka.
                          Nie zmienia to jednak faktu, że 0,5 litra piwa w przeliczeniu kosztuje 11,25 zł.
                          Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                          Comment

                          • Antylop
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1415

                            #43
                            Testowanie "Portera bałtyckiego"

                            Odwiedziłem dziś "Browar Piwna", wypiłem "Portera bałtyckiego". Faktycznie, smakuje koźlakopodobnie Nie zachwycił mnie, jednak uznaje je za dość pijalne piwo Ale osobiście nie przepadam za porterami.
                            W mojej ocenie (prowadzę w Excelu spis wszystkich piw jakie miałem okazję skosztować - na razie mam ok.650) w skali od 1 do 5 oceniłem je na 3,7 pkt.
                            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              #44
                              Dzisiaj brałem czynny udział w uwarzeniu POMSa. Cóż to takiego? To wymyślona przeze mnie nazwa dla nowej, polskiej odmiany stouta (Polish Oatmeal Milk Stout). Nazwa mówi sama za siebie i jest moja, należy tylko do mnie i posiadam ją. (https://www.youtube.com/watch?v=aED8...0-wt_5zKqKGIt2).
                              Receptura z kolei nie jest moja Początkowo miał to być PMS ale postanowiłem zmienić nazwę ze względu na bliskość do DMS...
                              Foto relacja: http://browarpiwna.pl/galerie/warzenie-piwa-milk-stout/

                              Z zupełnie innej beczki, a w zasadzie tanka - ludzie, szykuje się rewelacyjna pszenica! Już wkrótce do spożycia dla wszystkich. Jak Wojtek nie będzie stosować tej receptury , to należy się obrazić na niego. Marcowe też dobrze rokuje, mimo że było na leżaku ledwie dzień. Zatem idzie dobre, jeszcze tylko poprawić nieco pilsa i rozwiązać hydrozagadkę czemu w drodze z tanka do leżaka zanika piana i będzie na prawdę super smacznie.
                              Last edited by Pendragon; 2013-01-18, 22:08.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dzisiaj brałem czynny udział w uwarzeniu POMSa. Cóż to takiego? To wymyślona przeze mnie nazwa dla nowej, polskiej odmiany stouta (Polish Oatmeal Milk Stout). Nazwa mówi sama za siebie i jest moja, należy tylko do mnie i posiadam ją. (https://www.youtube.com/watch?v=aED8...0-wt_5zKqKGIt2).
                                .

                                Kiedy premiera milk stouta?
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X