Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pendragon
    replied
    3 lipca o godz. 19:00 odbędzie się premiera nowego piwa - Milda, uwarzonego przez piwowara domowego Dariusza Cieślę.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Aż tak dobrze poinformowany nie jestem
    Zapewne nie wcześniej niż jesienią.

Leave a comment:

• Carlo22
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Na Piwnej ponownie dostępny jest Dry Stout. Obok pszenicy jest wysłany na konkurs do Żywca.
    Orientujesz się może kiedy będzie Milk Stout?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Na Piwnej ponownie dostępny jest Dry Stout. Obok pszenicy jest wysłany na konkurs do Żywca.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Na paragonie mam schwarza i takie też mi proponowała barmanka. Na alta to to nie było gorzkie.

Leave a comment:

• canigggia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Nie wiem czy jest w menu, ale na prośbę o małe piwo (bo normalnie to 0,4 litra podają) barmanka zaproponowała piwny set z tego co było na kranach (3x 100 ml) za 9 zł. Piwa było ciut więcej, że można było zdegustować i skupić się na jednym. To lubię!
    Minusem jest fakt, że to ichniejsze ciemne (niby schwarzbier) jest tak blady, że to raczej bursztynowe. W Brovarni mieli ciemniejsze.
    A czy na 100% był to schwarzbier, a nie alt? Bo wiem, że ostatnio jako rotacyjne piwo był właśnie alt.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Nie wiem czy jest w menu, ale na prośbę o małe piwo (bo normalnie to 0,4 litra podają) barmanka zaproponowała piwny set z tego co było na kranach (3x 100 ml) za 9 zł. Piwa było ciut więcej, że można było zdegustować i skupić się na jednym. To lubię!
    Minusem jest fakt, że to ichniejsze ciemne (niby schwarzbier) jest tak blady, że to raczej bursztynowe. W Brovarni mieli ciemniejsze.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2014-06-10, 17:08.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Dzisiaj odbywa się warzenie Milda wg receptury i przy udziale piwowara domowego Dariusza Cieśli. Jest to nagroda za wygraną w konkursie piw domowych, który odbywał się w browarze od stycznia do marca br. Podczas pokazów warzenia piwa domowego prezentowano 3 style - German IPA, Witbier i zwycięski Mild. Każde piwo było oceniane wg punktacji PSPD, chociaż nie ściśle wg ich zasad, gdyż członkowie jury nie są sędziami ani też nie są z tą organizacją związani. Każde piwo było oceniane osobno, w momencie gdy dojrzało do konsumpcji.
    Nie był więc to jednorazowy wybór spośród trzech piw, tylko punktowa ocena każdego piwa osobno, w mniej więcej miesięcznych odstępach czasowych. Ogłoszenie wyników miało miejsce 7 maja.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Ktoś napisał w innym wątku, że wystrój i klimat tego miejsca nie zachęcają. Jako że piwo robią bardzo przyzwoite, można w okresie letnim wybrać opcję tarasową i pogapić się na turystów tudzież miejscowych tuż pod wielką gotycką świątynią.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Obecnie na rotacji bardzo smaczny Schwarzbier z nieco zmienioną recepturą - jest więcej ciemnych słodów. Polecam.

Leave a comment:

• Jimmy_jb
    replied
    Od dzisiaj nowa limitowana edycja pilsa - Iunga single hop. Jest dobry ale nie beznadziejny - lekkie warzywka, aromat chmielu taki sobie, goryczka w porządku. Ale mają być jeszcze dwie inne wersje: na Marynce, Lubelskim i Sybilli (nie pamiętam które w jakiej konfiguracji) i jedno z tych piw wejdzie do stałej oferty.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Jimmy_jb; 2014-03-28, 23:17.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Bo generalnie trzecie, rotujące piwo, ma być ciemne.

Leave a comment:

• Carlo22
    replied
    Warto by dodać, że Milk Stout będzie dostępny przed Świętami w grudniu. A tak w ogóle czemu ciągle jadą tym samym zestawem (alt, bohemskie i red ale) już od wiosny? No teraz mała zmiana, bo będzie dunkel. A np. marcowego nie było...

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Jutro po raz drugi będzie warzony Milk Stout. Do kupienia będzie w litrowych butelkach. To nowość w browarze.

Leave a comment:

• Antylop
    replied
    Zmiana godziny otwarcia

Od 1 października br. "Browar Piwna" otwiera się codziennie o godzinie 12:00.

Leave a comment: