Z tym rozmijaniem się ze stylem to fakt. Faktem jednak jest też to, że piwa z Chmielogrodu wychodzą im całkiem nieźle. Pyskaty Troll - mój faworyt na razie, ostatni, Szczerbaty Smok - jakoś mi nie podszedł. Za tydzień zobaczę co tam nowego przygotowali.
Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna
Collapse
X
-
Na krany wrócił Foszasty Olbrzym. Ostatnie szansa by wypić to piwo.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po prostu trzeba było zwolnić tank z piwem, które już trochę w nim przebywało - stąd podmiana na poprzedni Chmielogród. Obsługa na barze najwidoczniej nie została wprowadzona w te tajniki. Mi też tak na wstępie powiedziano, by po 2 minutach osoby kompetentne wyjaśniły, w czym rzecz.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-01-28, 21:21.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedziAmerykańska pszenica bardzo smaczna. Super aromat. Trochę zbyt niska goryczka.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Tam zawsze są 3 piwa.
Wyjątkowo zdarzały się 4, ale tylko wtedy, gdy resztki piwa przelewano do kega, by zwolnić w końcu tank. Tak mi się przynajmniej na tę chwilę zdaje.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-09-20, 14:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTam zawsze są 3 piwa.
A tego nie wiedziałem.Dzięki.mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hassan10 Wyświetlenie odpowiedziJaka cena była wcześniej za 0.4L?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Hotel mieliśmy na ulicy Piwnej, więc ten browar odwiedziliśmy jako pierwszy.
Cena dalej wynosi 12 zł. za kufel 0,4, lub małą butelkę 0,33l. W poniedziałkowy wieczór serwowali Pilsa, Pszeniczne i jakąś ipę. W butelkach była jeszcze ciemna IPA.
Na miejscu próbowałem tylko Pilsa, a na wynos zakupiłem obie IPY (lipy). Wszystkie piwa bardzo przeciętne.
Zapytałem kelnerki czy mogę zejść na dół zobaczyć resztę instalacji. Odpowiedziała, że może i by się dało, ale jak przyjdę w piątek.
Na to ja, że jestem z daleka i w piątek mnie już tu nie będzie. Aaa.., to zapytam koleżanki-barmanki. Barmanka na to krótko: co pan nie słyszy co do pana mówi koleżanka!! Nie można!
Czyli wypad gościu z baru, to tak w wolnym tłumaczeniu. Lokalu na pewno nie polecam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heckler Wyświetlenie odpowiedziHotel mieliśmy na ulicy Piwnej, więc ten browar odwiedziliśmy jako pierwszy.
Cena dalej wynosi 12 zł. za kufel 0,4, lub małą butelkę 0,33l. W poniedziałkowy wieczór serwowali Pilsa, Pszeniczne i jakąś ipę. W butelkach była jeszcze ciemna IPA.
Na miejscu próbowałem tylko Pilsa, a na wynos zakupiłem obie IPY (lipy). Wszystkie piwa bardzo przeciętne.
Zapytałem kelnerki czy mogę zejść na dół zobaczyć resztę instalacji. Odpowiedziała, że może i by się dało, ale jak przyjdę w piątek.
Na to ja, że jestem z daleka i w piątek mnie już tu nie będzie. Aaa.., to zapytam koleżanki-barmanki. Barmanka na to krótko: co pan nie słyszy co do pana mówi koleżanka!! Nie można!
Czyli wypad gościu z baru, to tak w wolnym tłumaczeniu. Lokalu na pewno nie polecam.
Czyli w butlach litr piwa wychodzi 36 zł.
RewelacjaPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
Comment