Niestety trudno powiedzieć cokolwiek dobrego o serwowanym piwie po kolejnej wizycie. Ze smacznego pilsa zostało tylko wspomnienie, w aktualnej warce czuć głównie smak drożdzy. Alta nie ma, jest dunkel, smakuje jak woda zabarwiona na czarno, trudno się doszukać jakiegokolwiek smaku. Za pszenicą nie przepadam z zasady, dała sie wypić.
Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna
Collapse
X
-
bylem, nic tylko polecac wszystkim dookola - tak jak kazdy inny mikrobrowar w tym kraju. piwo faktycznie nie jest fenomenalne (pils moglby byc bardziej goryczkowy), ale i tak bije na glowe kazde butelkowe ze sklepowej polki. minimalistyczne wykonczenie lokalu uwazam za plus - nie ono jest istotne w takim miejscu. kuchnia sprawia dobre wrazenie, a golonka wraz z puree z grochu - swietna!
Comment
-
-
Wystrój i klimat odpowiada mi bardziej niż Brovarnii. Stara kamienica, wokół inne kamienice, fotosy na drzwiach itp... Jest bardziej piwnie niż restauracyjnie-hotelowo jak w Brovarnii.
Ale to co najważniejsze jest słabsze - piwa są poprawne ale nieciekawe, ot wypić i zapomnieć. Piłem ciemne i pszenicę. Są podstawki, kufle, koszulki, smyczki."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Byliśmy w trakcie Jarmarku Dominikańskiego. Z zewnątrz ciekawie. W środku wystrój trochę kiczowaty. Jakieś ozdoby z dmuchanych balonów...
Lokal dość mały.
Był tylko pils i pszenica, oba poprawne, a pils nawet smaczny.
Można kupic szkło.
Obsługa miła, jedzenie smaczne.
Do powtórki przy okazjiMM961
4:-)
Comment
-
-
A na górze byli? Bo na dole to pewnie nie - otwierają chyba tylko na imprezy.
PS - obecnie zamiast alta czy dunkla serwują ciemną pszenicę.Last edited by Pendragon; 2012-08-21, 19:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Byłem w weekend, wrażenia co najwyżej średnie.
Reklamowanych piw jest 4, na kranach już 3 (ale żeby dowiedzieć się jakie musiałem ciągnąć za język aż się przykro robiło - obsługa nie wie, co ma w lokalu, na dodatek pracuje w bardzo ślimacznym tempie): pils i pszenice - ciemna i jasna.
Pils był naprawdę dobry, pszenice poprawne, z lekkim plusem dla ciemnej.
Byłem w sali na piętrze, wystrój mnie kojarzył się ze wszystkim tylko nie z piwem, jakieś plastiki, pleksi, wszędzie ostry pomarańczowy kolor. Wszystko przebił film wyświetlany na telewizorze wiszącym na ścianie, w którym podczas miksu wypowiedzi piwowara oraz infantylnej rysunkowej wizualizacji warzenia piwa w pewnym momencie wyświetlił się dumny napis o piwie pRZenicznym Zwróciłem uwagę obsłudze, dopiero trzecia osoba zorientowała się o co mi chodziNie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
No patrz, a mi zawsze bezbłędnie recytowali dostępne piwa. Co do szybkości obsługi - owszem, raz była ślamazarna, mimo że tłoku nie było.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browarek odwiedziłem w sobotę 1.09. Położenie ma świetne, środek starówki, no i na Piwnej. Wystrój i wyposażenie na parterze i piętrze może na pierwszy rzut oka mało stylowe dla przyzwyczajonych do drewnianych ław i ciężkich stołów piwoszy. Jednak kolory i luz mi akurat nie przeszkadzały, a były ciekawą odmianą. Tradycjonalistom pewnie najbardziej będzie się podobać największa sala znajdująca się w piwnicy, trochę mroczna, ze sklepieniami. Jest tu osobny bar a za nim przeszklone pomieszczenie oświetlone na zielono z tankami leżakowymi. Przy schodach, w jednej z wnęk, utworzono klatkę dla palaczy czyli zamykane szklanymi drzwiami pomieszczenie ze stolikiem bodaj że na 4 osoby. Jednak w ciepły słoneczny dzień najmilej siedziało się na zewnątrz, szkoda tylko że parasole na razie nie firmowe a reklamujące sławny napój odrdzewiacz.
Lano 3 rodzaje piw, wszystkie są po 9 zł/0,4 l. Wrażenia bardzo różne, opisałem w odnośnym dziale.
- Pils 12,5°, alk. 5,3% http://www.browar.biz/forum/showpost...13&postcount=3
- Pszeniczne 12,6°, alk 5,4% http://www.browar.biz/forum/showpost...26&postcount=3
- Alt 12,7°, alk. 5,5% http://www.browar.biz/forum/showpost...42&postcount=6
Wszystkie piwa do kupienia na wynos w malowanych bączkach 0,33 l, jednak cena 9 zł nie zachęca. Tak jak pisali powyżej poprzednicy w pełnej ofercie szkło, są też T-sherty (40 zł), smycze (4 zł), nalepki. Podkładki podawane są z piwem więc można przejąć.
Fotki w galerii:
Comment
-
-
O, zapomniałem się tu wpisać. Lokal odwiedzony na początku lipca, przy okazji wyjazdu na Open'era.
Piłem wówczas trzy piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Sztampa w wyborze, sztampa i w smaku: wszystko to poprawne, ale niczym nie wybijające się. No i w cenie 9 zł/0,4l. Do tego słaba obsługa: dwa z tych trzech piw musiałem zamawiać przy barze, bo nie mogłem się doczekać nikogo przy naszym stoliku, a potem pani się interesowała mną gdy miałem jeszcze 3/4 piwa... i tak w kółko. Wystrój obleci, ale jakoś super to się tam nie czułem. Ogólnie, dużo bardziej podobało mi się w Brovarni.
Comment
-
-
Kilka dni temu, browar ugotował pierwszą warkę portera bałtyckiego. Brawo!
Comment
-
-
A w sprzedaży jest Marcowe. Nawet dobre.
Comment
-
Comment