Tego nie wiem, ale myślę, że z miesiąc trzeba poczekać. To minimum. Ale to tylko takie moje widzimisie. Jak będę wiedzieć, to dam znać.
Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTego nie wiem, ale myślę, że z miesiąc trzeba poczekać. To minimum. Ale to tylko takie moje widzimisie. Jak będę wiedzieć, to dam znać.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
To się dowiem Zobaczymy jak pójdzie fermentacja, za tydzień będzie wiadomo więcej.
Aha, całkiem możliwe że następnym piwem (z rotacyjnych) będzie Dry Stout, więc jakbyś nie zdobył akurat biletu za 1 zł...Last edited by Pendragon; 2013-01-18, 22:35.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPoczątkowo miał to być PMS ale postanowiłem zmienić nazwę ze względu na bliskość do DMS...
a) kobiet, bo przecież zawsze któraś z nich ma teraz PMS*
b) mężczyzn, bo co miesiąc ona** ma PMS
Taką okazję zmarnować na piwo dla wszystkich, dzień w dzień zbyt gwarantowany...
* A nawet jak już nie ma, to trend zostaje.
** Albo i więcej onych, jeśli ktoś miał pecha do chromosomów.
Comment
-
-
Dobra, ustalam nazwę na PMSLast edited by Pendragon; 2013-01-19, 15:33.
Comment
-
-
Odwiedziłem Piwną w sobotę 19 stycznia.
Po wejściu miałem wrażenie, że jestem w Salonie Orange. Taki wystrój wnętrza nie tworzy dobrej atmosfery do konsumpcji piwa, ale jak napisał Dadek można udać się do piwnicy.
W ofercie były 4 piwa: Pils, pszenica, Alt i Porter. Mi do gustu najbardziej przypadł właśnie Porter, choć daleki od oczekiwań.
Obsługa byle jaka. Brak podstawowej wiedzy o nalewaniu i podawaniu piwa, oraz lekceważące podejście do klienta.
Z piw na wynos można kupić sześciopak za 39,90. Wtedy jednostkowo wychodzi taniej - 6,65 za sztukę, zamiast 9.
Comment
-
-
mnie się na piwnej podobało, no ale byłem w gościach przecież
pils i pszenica, którymi mnie gospodarz uraczył z rana na kacu
smakowały rewelacyjnie i postawiły mnie na nogi w okamgnieniu
nie aspiruję tu do roli znawcy, bo pić mi się chciało jak we żniwa
miałem sposobność obejrzeć instalację, przebywałem głównie na dole
miałem też okazję spaść z prowadzących na dół stromych schodów
lecz jak wiadomo pijanemu szczęście sprzyja i nic mi się nie stało
co do cen, warto wspomnieć o zniżkach przy konsumpcji grupowej
nie pamiętam już, jak to dokładnie szło, ale cena spada stopniowo
aż do osiągnięcia 6 złotych przy jednoczesnym zakupie 9 sztuk
ja wiem, że rzadko chodzi się w tak licznych grupach, ale zawszeveni, emi, bibi
Comment
-
-
Premiera Milk stouta
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziKiedy premiera milk stouta?
Jeden z kelnerów powiedział mi, że premiera nieprędko - za ok. 2 miesiące.
Po chwili poprawiła go barmanka (wyglądała na bardziej zorientowaną w temacie) mówiąc, że około 10 marca.
Czekam na info gdyby ktoś coś wiedział (może Pendragon?)Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pendragon nie wie nic. Dry Stout miał być na św. Patryka, ale z tego co widać to być może to w końcu Milka tego dnia wypuszczą?
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPremiera Milk Stouta została przesunięta na koniec marca.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPremiera Milk Stouta została przesunięta na koniec marca.
Milk prawdopodobnie premierę mieć będzie na Dzień Kobiet, Dry Stout tydzień później - na św. Patryka. Ale może trochę to przeciągną, bo PMSowi - Polish Milk Stout (c) troszkę więcej gazu by się przydało. W sensie komercyjnym, dla przeciętnego odbiorcy, bo jak dla mnie, to jest już akurat jak na ten styl. Piwo wyszło nie najgorzej - z tanka wychodzi fajny efekt - piana tworzy się niczym z azotowego widgeta. Niestey, na zwykłym kranie pewnie będzie mizerna i szybko zniknie No chyba, że podepną azot...
Obecnie z kranów serwują drugą edycję Marcowego.
Comment
-
-
No to zgodnie z zapowiedzią od dziś serwowany jest Milk Stout.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to zgodnie z zapowiedzią od dziś serwowany jest Milk Stout.
Jutro zamierzam się wybrać i skosztować.
Ile kosztuje? Czy leją do butelek własnych?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOj nie prawda to jest. Byłem dziś, próbowałem z tanka i zaciągnąłem języka.
(...).
Comment
-
Comment