Mniej więcej w środku wioski - Duży wybór jedzenia, dużo stołów. Co czwartek Sztywny Rumpel i dobra zabawa. Do picia Pilzner za 6 zł i Tyskie za 5 zł. Pilznerek bardzo OK.
Siemiany 56, Szopa
Collapse
X
-
I nadal tak samo. Pyszny Pilzner za 7, dobre koncerty i ...niestety bardzo złe pierogi z jagodami. Ogólnie fajnie miejsce."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Szopa ma fajny nad jeziorno szantowo żeglarski klimat. W porze obiadowej pełno ludzi i czas oczekiwania spory dlatego skorzystałem tylko z piwaLany Pilzner za chyba 10 zł (mały 8?). Można kupić smyczki Szopy w różowym kolorze
Generalnie naprawdę fajne miejsce ale raczej na wieczór koncertowy przy piwku.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Kod 2
Zawartość alkoholu 4.9%
Piana - więcej na początku potem obwódka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - głębsza słodowość, ostrzejsze owoce lagerowe.
Smak - start chlebowy, słodkawe, zbożowość z lekką...-
Channel: Piwo - konkretnie
wczoraj, 13:10 -
-
Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
-
2024-08-06, 14:16 -
-
Ekstrakt 11.8*, alko 4.9%, IBU 27.
Piana - sporo na początku potem grubsza warstwa.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość na lagerowej owocowości.
Smak - słodkawe, nuta ziołowa (ciężko to zidentyfikować jakimś...-
-
-
W obecnej sytuacji, kiedy ze wszystkich stron dochodzą do mnie ponure wiadomości z Ukrainy, postanowiłem na przekór zrobić sobie małą retrospekcje z miejsc w których tam kiedyś byłem, a które być może zostały całkowicie zniszczone.
Jednym z takich jest mikrus, położony na brzegu...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-04-21, 21:14 -
-
Browar z Żywca.
Ekstrakt 11*, alko 4.5%
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - lekko chmiel i słód.
Smak - słodkawe, ziołowe (przypominające posmaki Żateckiego). Lekka Goryczka....-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment