Olsztyn, Targ Rybny 14, Česká Hospoda

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Olsztyn, Targ Rybny 14, Česká Hospoda

    Info z netu.
    3 października startuje w Olsztynei filia (franczyza?) lokalu z Rzeszowa.
    Niestety nic ciekawego z beczki:
    - Holba Premium
    - Bernard niepaasteryzowany
    - Pilzner Urquell
    - Staropramen niefiltrowany
    - Krusovice ciemne
    Może chociaż czeskie jadło będzie lepsze?

    pn-cz: 12-23, pt-sb: 12-24, nd: 12-22
    Zapraszamy na dania kuchni czeskiej- bramborak, smażony ser, gulasz z knedlikami i wiele innych. Podajemy czeskie piwa beczkowe tłoczone azotem oraz słynne alkohole - beherovkę, śliwowice, gruszkówki oraz rum. Dla chętnych Kofola z beczki

    facebook

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Rzeszowiak
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2009.04
    • 1597

    #2
    Jeśli to filia, to nie będzie dobre.

    Comment

    • Kekacz
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.06
      • 12

      #3
      To franczyza, chyba pierwsza wywodząca się z Rzeszowa.
      Rośliny z ziemi piją, ziemia pije z nieba.
      Wszystko pije, bracia mili, więc i nam pić trzeba.

      Comment

      • tfur
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2006.05
        • 1311

        #4
        takie bierhalle tylko bez browaru
        za to z czeską koncernówką
        jedzenia nie próbowałem
        zdziwiła mnie kwaśnawa woń
        nie wiem, może bigos czy coś
        tłoczno. zawróciłem na pięcie
        piwny rozkład jazdy m/w jw.
        veni, emi, bibi

        Comment

        • VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

          #5
          A mnie się bardzo podobało. Co prawda taka trochę pseudoczeskość (ale w Polsce trudno uzyskać autentyk), za to pełno ludzi, gwarno, jest klimat gospody. Komunikatywni i bardzo mili barmani. Piwa - rzeczywiście dosyć słabe - albo koncernowy Staropramen bardzo słaby albo zepsuty Bernard albo jedyne całkiem do picia - Holba. Jednak lokal który ma beczkową kofolę i czeski rum, ma u mnie tylko plusy.
          bardzo dobre jedzenie - gulasz z knedlikami i zaskoczenie na temat sviiczkowej - z sosem ...dyniowym. Ciekawy smażony ser. I dobre drinki na bazie rumu i kofoli. Podobało mi się.
          Uwaga - sporo stolików zarezerwowanych więc jeżeli chcecie wpaść wieczorem warto wziąć to pod uwagę.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

          Comment

          Przetwarzanie...
          X