Raczej restauracja niż tawerna chociaż wystrój na ścianach związany z żeglarstwem. Większa elegancja, miłe kelnerki. Trochę drożej niż w innych lokalach ale rekompensuje to położenie nad samym Małym Jeziorakiem i...pyszne Starogdańskie (Gościszewo) z beczki. Cena = 9 zł, za 0,5 l.
Iława, Jana III Sobieskiego 10, Tawerna Kaper
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Miejsce nad samym brzegiem "małego" Jezioraka w centrum miasta (przy Galerii Jeziorak). Co do wystroju to ot takie miejsce ikeowo-szklane dla turysty z "Warszawy". Obsługa trochę niekumata - na pytanie o dobrą włoską pizzę polecają Da Grasso
Jedzenie nowomodne,...
-
Channel: Warmińsko-Mazurskie
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-02-27, 11:09 -
-
Sour New England
Ekstrakt 12,5*, alko 5,2%
Piana - na dłużej prawie pełna warstewka.
Lacing - niewiele.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - lekki kwasek owocowy (cytrusowy).
Smak - słodkawe, lekko kwaskowe, bez...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-06-30, 13:23 -
-
Dziwnym zbiegiem okoliczności pod tym samym adresem co smażalnia ryb (ryby doskonałe: smażone, z pieca, zupy rybne, tatar, etc.) figurują spółki Maltgarden, częściowo powiązane osobowo ze spółką Rewiński.
W ofercie są więc butelkowe popularne piwa Maltgardena (pils, pszenica, IPA, etc.).-
Channel: Zachodniopomorskie
2022-06-27, 16:03 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment