Nieco z boku, na bocznej uliczce (chociaż ciągle bliziutko jeziora i promenady) położona klasyczna smażalnia, z ławami na ogródku. Smaczny miętus, niezłe frytki. Do picia butelkowy wybór piw z browaru Mazurskiego. Warto wpaść na rybkę (mają też obiady) plus piwerko.
Ełk, Grunwaldzka 2, Smażalnia Mesa
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
-
Channel: Pomorskie
-
-
Klasyczna smażalnia sezonowa czynna od 1973 roku. Pyszne rybki, jest cymbergaj, są duże drewniane stoły a do picia lany Specjal i co ważniejsze spory wybór Ambera z butli. Króluje Neptun za jedyne 5 zł co jest chyba najtańszym piwem w całej Stegnie. Całkiem dobre piwko.
-
Channel: Pomorskie
2020-08-07, 19:39 -
-
Majowe szlajanie się po Dolnym Śląsku oczywiście obfitowało w wizyty w browarach już znanych, jak i dla mnie nowych. Z tym w Obornikach był pewien problem gdyż w "internetach" nie było żadnego kontaktu do właścicieli. Jechać "w ciemno" nie lubię, jednak przecież na...
-
Channel: Browary polskie
-
-
Pyszne ryby, które leżą w ladzie na widoku i możemy sobie wybrać który kawałek chcemy. Do picia spory wybór Kormoranów z butelki.
-
Channel: Warmińsko-Mazurskie
2020-08-19, 10:43 -
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.