Kilka stolików przed hotelikiem, parasole i reklama Mazurskiego zachęciły mnie do wejścia i ...dobrze bo wypiłem tam smaczne ciemne (było jeszcze jasne) piwko z browaru Mazurskiego. Trudno powiedzieć coś o wystroju i atmosferze bo jak w większości lokali była komunia więc wiecie jak jest. Ale na dworze przy stoliku spędziłem miłe chwile przy smacznym piwie.
Ełk, Nadjeziorna 2B, Janus
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
-
Channel: Czechy
-
-
Miasto Ústí nad Orlicí, a dokładniej dzielnica Hylváty dołączyła do grona miejsc w których po latach przywrócono tradycję warzenia piwa.
Browar działał w latach 1892-1940 r. W kwietniu 2003 r. budynki przy ulicy Pivovarskiej służyły jako magazyny.
Z pierwotnego browaru zachował...-
Channel: Czechy
-
-
To miejsce chyba w założeniu ma być takim modnym klubem wzorowanym na "wielkim mieście". Cóż zupełnie nie moja bajka, sztuczność, pretensjonalność a przede wszystkim chłód emocjonalny bijący z takich miejsc mnie męczy. Wiedziałem jednak, że mają piwo z Mazurskiego więc tup...
-
Channel: Warmińsko-Mazurskie
2017-05-30, 11:03 -
-
Browar z Marktoberdorf-Leuterschach w kraju związkowym Bawaria, w rejencji Szwabia, w regionie Allgäu. Myślałem, że Allgäuery są warzone w pobliskim Kempten, ale tam jest już tylko centrala. Tu warzą od 2004 r. Wcześniej działał tu browar browar Sailer, który warzył m.in. piwa marki Altenmünster,...
-
Channel: Niemcy
-
-
Obok przyjemnej plaży miejskiej nad jez.Roś mieści się hotel z restauracją w której za raczej wysokie (no średnio-wysokie) ceny zjemy posiłki i wypijemy piwa z Kormorana (butelka) i co rzadsze piwa z Mazurskiego (też butelka za 15 zł). Okoliczności przyrody są
-
Channel: Warmińsko-Mazurskie
2020-09-01, 21:41 -
- Loading...
- Koniec listy.