Zachęcony informacjami na forum oraz stroną internetową Browar Stranda, zdecydowałem się wyeksplorować (na szybko) temat.
Browar restauracyjny Stranda mieści się na peryferiach Giżycka , zaraz za rogatkami, gdzie kończy się asfalt i zaczyna się dojazd do mariny o tej samej nazwie.
Marina to rozległy obiekt, gdzie oprócz przystani jachtowej, apartamentowców na wynajem, placyku "dla psów" , znalazło się miejsce dla knajpy z browarem.
W menu gastronomicznym nie królują mazurskie ryby, lecz burgery i pizza, o których jakości nic nie wiem, spieszyłem się ze względów parkingowych (szlabany, pierwsza godzina gratis).
Generalnie, lokal to taki trochę stuningowany barak, ale - umówmy się - to jest marina, przystań, a nie jakieś... dzikie węże. Pod ścianą w szeregu stoją tanki, pani kelnerka zarzeka się, że warzą. No, to chyba warzą...?
Browar Stranda oferuje sześć rodzajów piw, można kupić je na wynos (ja tak uczyniłem) w cenie PLN 19 za flaszkę 0,5. Jak na takie miejsce, to chyba jednak drogawo... ale trudno. W asortymencie: pale ale, lager (Trzynastka), pszeniczne (Mazurski Weizen), świeże, APA i stout. Piwa dają radę, trochę warzywkowy lager, poza tym spokojnie do wypicia.
Browar restauracyjny Stranda mieści się na peryferiach Giżycka , zaraz za rogatkami, gdzie kończy się asfalt i zaczyna się dojazd do mariny o tej samej nazwie.
Marina to rozległy obiekt, gdzie oprócz przystani jachtowej, apartamentowców na wynajem, placyku "dla psów" , znalazło się miejsce dla knajpy z browarem.
W menu gastronomicznym nie królują mazurskie ryby, lecz burgery i pizza, o których jakości nic nie wiem, spieszyłem się ze względów parkingowych (szlabany, pierwsza godzina gratis).
Generalnie, lokal to taki trochę stuningowany barak, ale - umówmy się - to jest marina, przystań, a nie jakieś... dzikie węże. Pod ścianą w szeregu stoją tanki, pani kelnerka zarzeka się, że warzą. No, to chyba warzą...?
Browar Stranda oferuje sześć rodzajów piw, można kupić je na wynos (ja tak uczyniłem) w cenie PLN 19 za flaszkę 0,5. Jak na takie miejsce, to chyba jednak drogawo... ale trudno. W asortymencie: pale ale, lager (Trzynastka), pszeniczne (Mazurski Weizen), świeże, APA i stout. Piwa dają radę, trochę warzywkowy lager, poza tym spokojnie do wypicia.
Comment