Gołdap, Armii Krajowej, Bar Max

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Gołdap, Armii Krajowej, Bar Max

[na gorąco z trasy Beer de Pologne]

Bar Max, ul. Armii Krajowej. Nie pamiętam numeru ulicy, ale nietrudno trafić - idąc od rynku łatwo zauważyć rozległy ogródek.

Leją tylko Dojlidy (Żubr i Classic, choć Classic akurat wyszedł), 2,50 za 0,5 l. Za to jadłospis rozmiarów encyklopedii - bar mleczny (w pozytywnym znaczeniu) razy 2: mnogość klasycznych i mniej znanych (warszawiakowi) dań w przystępnych cenach, kilka rodzajów pierogów, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym (bomba!), coś tam z mięs też było Jako wegetarianin czułem się bardziej niż usatysfakcjonowany wyborem, mięsiści też na pewno by nie narzekali. Dodam, że czekając na złożenie zamówienia przy nalewaku można nacieszyć oczy kolekcją szkła piwnego ustawioną na półkach po drugiej stronie lady.

Bogate menu, moc miejsca wewnątrz i na zewnątrz, tanie piwo - w sam raz na długie posiadówy w większym gronie.

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • dadek
    Sobótka, Armii Krajowej, Browar Wieżyca
    dadek
    Z silną ekipą browarbizu dotarliśmy do Sobótki 29.04.2018 na rowerach. Przepiękna pogoda spowodowała, że przy Domu Turysty pod Wieżycą okazały ogródek był pełen, a i w środku pusto nie było. W kolejce do baru trzeba było swoje odstać, na szczęście już mając szkło można było piwo...
    2018-06-03, 23:05
  • Jaroslav
    Rawicz, Armii Krajowej 4, Browar Brewicz [zamknięte]
    Jaroslav
    Nowy browar restauracyjny powstały na południu Wielkopolski.
    Otwarcie restauracji nastąpiło 12 lutego 2018r. Początkowo na
    kranach dostępne były piwa uwarzone w pobliskim Szkaradowie
    (w tym kooperacyjne pszeniczne). 27 marca 2018r. nastąpiła
    faktyczna inauguracja...
    2018-04-11, 16:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...