Pijalnia Piwa U Bogusia. Przy dworcu PKS, bezpośrednio obok knajpa z Lechem i jej parasole, ale tam nie ma po co wchodzić. Za to u Bogusia, wystrój i atmosfera jak za dobrych dawnych lat. Przemiłe miejsce i smaczne lane BK. Naprawdę warto zobaczyć w Nidzicy trzy miejsca - zamek, wytwórnię miodów pitnych oraz Pijalnię U Bogusia
Nidzica, przy dworcu PKS, Pijalnia Piwa U Bogusia
Collapse
X
-
Nidzica, przy dworcu PKS, Pijalnia Piwa U Bogusia
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
wytwórnię miodów czyli dawny Schlossbrauerei NiedenburgPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Dokładnie, nawet na folderach reklamowych o tym piszą. Szkoda tylko, że prywatny właściciel nie wpuszcza do zakładu. pani ze sklepiku firmowego powiedziała - jak właścicielem było Państwo to i zwiedzać można było i degustować.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
a ja z Nidzicy znam bar Zatorze w którym bywałem w latach 80-tych (koniec) na kuflowe smaczne olsztyńskie piwko, pamiętam że na rynku na rogu (ulicą od strony dworca przy wejściu na rynek) była jakaś knajpka gdzie piłem biskupieckie butelkowe i jeszcze jakiś bazarek gdzie też było kuflowe na stojąco, ale kiedy to było....ech,
aha, w Nidzicy była też rozlewnia piwa, pamiętam pite stamtąd biskupieckie i braniewskie w butelkach oranżadówkachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
No to zmartwie wielu z Was.
1. Produkowany miód to już tylko dwójniak i to znacznie gorszy od tego z choćby początku lat 90
2. U Bogusia to już chyba jedyne miejsce gdzie można wypić coś poza masówką.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
A tak odnośnie miodów to zajrzyjcie tam www.pasiekajaros.civ.pl.
Nie są tanie ale doskonałePiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
sloniatko napisał(a)
Żartujesz, nie robią już pótorakaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Slavoy ma rację, przy okazji giełdy tez byłem w Nidzicy, zakupiłem nidzickiego półtoraka i dwójniaka, co ciekawsze w swojej ofercie mają też miody z miodosytni w Stróżach k/Nowego Sączu, stoi obecnie u mnie ich półtorak czekający na mięsno-miodową ucztęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment