Nidzica, przy dworcu PKS, Pijalnia Piwa U Bogusia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Zythum nie miał lewych informacji bo w zeszłym roku nic innego nie było. W tym wybór spory i zythum zakupił co nieco
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• zythum
      • 2001.08
      • 8305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
      Pijalnia Piwa U Bogusia. Przy dworcu PKS, bezpośrednio obok knajpa z Lechem i jej parasole, ale tam nie ma po co wchodzić. Za to u Bogusia, wystrój i atmosfera jak za dobrych dawnych lat. Przemiłe miejsce i smaczne lane BK. Naprawdę warto zobaczyć w Nidzicy trzy miejsca - zamek, wytwórnię miodów pitnych oraz Pijalnię U Bogusia
      Pijalnia u Bogusia zachowała wystrój i atmosferę ale nie leja już BK W reszcie restauracji głównie Specjal. Do dostania jeszcze Żywiec i tychy. Tragedia, żeby na Mazurach nie można się było napić lanych piw z Olsztyna (czy to BK czy BWM)
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        Slavoy ma rację, przy okazji giełdy tez byłem w Nidzicy, zakupiłem nidzickiego półtoraka i dwójniaka, co ciekawsze w swojej ofercie mają też miody z miodosytni w Stróżach k/Nowego Sączu, stoi obecnie u mnie ich półtorak czekający na mięsno-miodową ucztę

... to ciekawe !?
        Będąc ostatnio w Tatralandii, dziwowałem się, że nikt z Polaków nie rozpoznaje pitnego miodu - wszak historia Polski zaczyna się od miodu i wina ,
        a nie od wódy i piwa ( aż mi było wstyd ! )

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

U Bogusia kryzys aż bije po oczach. Ogrzewanie wyłączone, wszyscy siedzą w kurtkach. Dzięki temu piwa nie trzeba trzymać w lodówce, jest zimne po zdjęciu z półki. Jedynym lanym w ofercie jest Specjal którego i tak teraz nie było. Pan Boguś stwierdził, że może wróci w sezonie letnim. Piw z Kormorana, mimo że lokal oblepiony jest jego nalepkami, nie ma i nie będzie.
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Piwa lanego nie ma i nie będzie. Nikt z miejscowych nie chce lanego wszyscy piją tylko butelkę
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
            X