Zythum nie miał lewych informacji bo w zeszłym roku nic innego nie było. W tym wybór spory i zythum zakupił co nieco
Nidzica, przy dworcu PKS, Pijalnia Piwa U Bogusia
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPijalnia Piwa U Bogusia. Przy dworcu PKS, bezpośrednio obok knajpa z Lechem i jej parasole, ale tam nie ma po co wchodzić. Za to u Bogusia, wystrój i atmosfera jak za dobrych dawnych lat. Przemiłe miejsce i smaczne lane BK. Naprawdę warto zobaczyć w Nidzicy trzy miejsca - zamek, wytwórnię miodów pitnych oraz Pijalnię U Bogusia
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikSlavoy ma rację, przy okazji giełdy tez byłem w Nidzicy, zakupiłem nidzickiego półtoraka i dwójniaka, co ciekawsze w swojej ofercie mają też miody z miodosytni w Stróżach k/Nowego Sączu, stoi obecnie u mnie ich półtorak czekający na mięsno-miodową ucztę
... to ciekawe !?
Będąc ostatnio w Tatralandii, dziwowałem się, że nikt z Polaków nie rozpoznaje pitnego miodu - wszak historia Polski zaczyna się od miodu i wina ,
a nie od wódy i piwa ( aż mi było wstyd ! )
Comment
-
-
U Bogusia kryzys aż bije po oczach. Ogrzewanie wyłączone, wszyscy siedzą w kurtkach. Dzięki temu piwa nie trzeba trzymać w lodówce, jest zimne po zdjęciu z półki. Jedynym lanym w ofercie jest Specjal którego i tak teraz nie było. Pan Boguś stwierdził, że może wróci w sezonie letnim. Piw z Kormorana, mimo że lokal oblepiony jest jego nalepkami, nie ma i nie będzie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Piwa lanego nie ma i nie będzie. Nikt z miejscowych nie chce lanego wszyscy piją tylko butelkę"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment