Zdecydowanie warto odwiedzić Smętka bardzo fajny lokal z Regina i smacznym jedzeniem, mają też bardzo dobrą ciemną Regine, byłem w sierpniu to niebyło niefiltrowanej pszenicy a jak teraz jest to nie wiem ale spróbuje się dowiedzieć od kumpla z Ełku.
Ełk, Pułaskiego 19, Pub Smętek
Collapse
X
-
Także polecam Smętek. Piwo dobre i niedrogie, żarcie również w niewygórowanych cenach i całkiem smaczne (potrafią zrobić wyśmienite tzatziki).
Jedynym właściwie minusem jest to, że chcąc napić się Reginy lub Juranda na marinie (pomoście z barem) trzeba po piwo biegać do knajpy, bo na jeziorze sama masówka.Dick Laurent is dead.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoyTakże polecam Smętek. Piwo dobre i niedrogie, żarcie również w niewygórowanych cenach i całkiem smaczne (potrafią zrobić wyśmienite tzatziki).
Jedynym właściwie minusem jest to, że chcąc napić się Reginy lub Juranda na marinie (pomoście z barem) trzeba po piwo biegać do knajpy, bo na jeziorze sama masówka.
Comment
-
-
Strony internetowe Smętka.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Byłem w pubie w sobotę. Po za koncerniakami była Regina Premium i Pszeniczna po 4 zł. Pszeniczna opisana jako nieklarowana, czyli filtrowana była. Opalizująca była także Regina Premium, więc chyba i ta jest nieklarowana. Oba piwa były dobre, ale za ciepłe.
No i był jeszcze Amberowski Koźlak z fajnego nalewaka .
Ogólnie obsługa do bani, nie raczyła sprzątnąć ze stolika po poprzednich klientach, barmanka oburzyła się, gdy poprosiłem o resztę ("bo przecież komputer był zajęty")i wybierała pianę łyżką. No i tłum straszny.
Mimo wszystko polecam.Last edited by darko; 2006-07-12, 13:57.
Comment
-
-
Smętek składa się z dwóch części: Restauracji Smętek z ogródkiem przy ulicy oraz ogródka na jeziorze (Pub Smętek Marina) z małą przystanią jachtów
na jeziorze wybór mniejszy - oprócz koncerów jest tylko lany Guinness, nikt nie robi jednak problemów, gdy kupuje się piwo w części restauracyjnej i przenosi sobie przez ulicę na jezioro
w części restauracyjnej:
--lane:
- Amber Koźlak 7zł/5zł
- Oyster Stout 10zł/6zł
- Kronenbourg 1664
- Irish z Kormorana
- Lech, Tyskie 6zł/4zł
- Pilsner, Żubr 5zł/4zł
--butelkowe:
- Gab Stout i Kamasutra po 6zł
- Żywe
- Franziskaner jasny i ciemny
- Lwowskie Porter, 1715, Premium
- Obolonie
- Utenos Porteris
- około 10 ales
i kilka innych piwek mniej lub bardziej znanych
asortyment butelkowych raczej się ciągle zmienia (na półkach stoi mnóstwo pustych butelek po różnych piwach z Polski i zagranicy)
nad barem napis "szanuj lokalne browary", który jednak nie robi na nikim wrażenia - przez tydzień czasu nie widziałem, aby ktokolwiek poza mną popijał nie-koncerny
gdy czytałem wcześniej opisy że była tu Regina i jest Koźlak spodziewałem się raczej lokalu drugiej kategorii; Smętek jest jednak ładnym lokalem na poziomie, cieszącym się popularnością głównie wsród dżezi, groovi, spoczi lanserów; cieszy przeto, że właściciel mimo klienteli nastawionej głównie na leszka, sprowadza piwa z małych browarów; do tego piwa są nalewane fachowo, a nie jak większości lokali - byle szybko; zaskoczył mnie również smak Żubra, którego spróbowałem od kolegi - nie był jakiś super, ale był lepszy od butelkowego
pozostałością po Reginie jest bączek piwa Smętek za szybą przy barze oraz kaseton Reginy na zewnątrz, ukryty pod parasolami tyskiego
Comment
-
-
Browary w Smętku
Teraz mamy Svyturys Baltas z nalewaka . 8zl 0.5l / 6zl 0.3l Polecam!!
dalej jest Koźlak też 8 i 6
Oyster Stout 10 i 7
i nie długo "Irish " 5zl i 4zl z nalewaka.
zapraszamy!!
Sarah Wiechec-Bird
Szefowa Smętka
PS jestem angielką przepraszam z języka!!Last edited by bird; 2007-09-27, 21:07.
Comment
-
-
A czy pozostały asortyment bez zmian?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
smętek
Ostatnio byłem tam we wrzesniu i mieli kormorana zdaje się ze i gościszewo było, trochę czechów nawet jakieś angielskie były.
Może powstanie nowa knajpa na trasie Mikołajki-Orzysz w starej remizie. Miejsce śliczne, budyneczek klimatyczny, a przy nim wieża strażacka. Nie mogę sobie przypomnieć miejscowości. Właściciel wspominał rok temu, że zastanawia się nad otwarciem knajpy.
Comment
-
-
Nie uściśliłem pytania. Czy z beczki oprócz Svyturysa jeszcze coś było? Nawet jeśli to było pół roku temu, to i tak lepiej niż wieści z 2007.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment