Ełk, Pułaskiego 19, Pub Smętek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

No to sam sobie odpowiem, bo znalazłem w tym wątku ich stronę.
    W menu na dzień dzisiejszy figurują:
    - Svyturys Draught
    - Svyturys Baltas
    - Kormoran Irish
    - Lech, Tyskie, Żubr
    - Kiss Cydr
    To 7 rodzajów alkoholu, ale piszą o 8 nalewakach... Stoi pusty, czy jest rotacyjny?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• PiwaUnikatowe
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.03
      • 6

kiss

O właśnie, Kiss'a mają.

Comment

• j_Q
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.10
        • 176

Dziś miałem okazję odwiedzić "Smętka". Menu piwne się nie zmieniło, co do oferty butelkowej nie sprawdzałem. Miły klimat, ale obsługa faktycznie nie najciekawsza - wybieranie piany łyżką, podjadanie za barem itp. Ale odwiedzić było warto.

Comment

• Promil03
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 2833

Wysłałem dzisiaj żonę do Ełku na wakacje i już zdążyła na piwsko do Smętka poleźć. Nic tam, niech ma.
          Wysłała mi jednak zdjęcie piwa "SMĘTEK". Robione oczywiście przez Kormorana. Ciemne, niepasteryzowane. Jutro będę znał więcej szczegółów jak znowu na piwo pójdzie.
          Zobaczymy po parametrach co to za piwo.

Comment

• delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

Pewnie porter.
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
              Pewnie porter.
              Skoro niepasteryzowane, to Warmiak.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Promil03
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.10
                • 2833

Niepasteryzowany porter w butelce? Raczej nie. Ja stawiam na Warmiaka.

PS. Pendragon - Promil03 - 1:0
                Last edited by Promil03; 2011-08-01, 19:58.

Comment

• Promil03
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.10
                  • 2833

Piwo ma rzeczywiście parametry Warmiaka. Zostaje pytanie czy dodawać ten klon do bazy.
                  Dzisiaj właściciel pochwalił się, że Pub Smętek miał "własne" piwo już w roku 2004. Warzył je ŚP browar Regina.
                  Ciekawe czy są starsze przypadki?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Skoro są "zazy zuzy" z Jagiełły czy Bearnardy dla Dionizosa, to czemu nie?

Comment

• Don_Johnson
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.01
                      • 1

Ełk, Bar Smętek, Pułaskiego 19

Memelbrau, Svyturys i Baltas z nalewaka, oprócz tego jedno z miejsc gdzie można dostać butelkowe perełki: np ostatniego Grand Championa, Grand Prix z Ciechanowa, Bojana, Pintę itp. Będąc w Ełku, zawsze tam zachodzę

Comment

• DariuszSawicki
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2012.08
                        • 2869

Jestem stałym bywalcem tego lokalu, średnio dwa razy w tygodniu. Znam tam wszystkich począwszy od właścicieli po ochroniarzy i śliczne barmanki, a kończąc na kucharkach ( też śliczne, szczególnie ta jedna w wiecznej mini).

A odzywam się dlatego, że zachodząc dziś zauważyłem promocje na wszystkie krafty w wersji butelkowej ( Kraftwerk, Perun, Kingpin i inne, a także piwa litewskie ).
                        Wszystko po 7 złotych.
                        Niektóre piwa w tym lokalu są tańsze niż w sklepie.

Jeśli ktoś podróżuje po Mazurach wschodnich lub jest blisko Ełku to zachęcam.
                        Lepszej oferty na tej piwnej i na dodatek zimnej pustyni nie znajdziecie.

Comment

• Warzywo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🍼🍼
                          • 2016.08
                          • 955

Chyba najprzyjemniejszy lokal w mieście - zarówno klasyczne urządzenie wewnątrz, jak i możliwość wypicia na pływającym pomoście nastroiło mnie bardzo pozytywnie.
                          W środku są też rarytasy wystawowe - Smętek z kuflem Reginy, czy wyprodukowane przez Reginę piwo "Smętek" - widać, ze w lokalu starano się już kiedyś promować lokalne wyroby.
                          Z beczki poza heinekeno-warko lagerami jest APA, Porter żywiecki z beczki, pszeniczny Svyturys i ...zmieniające się piwa z browaru Słodowy Dwór czy Waszczykowego (pyszne Zakola Narwii i potem podłączono pysznego Janusza Moczywąsa). Ogólnie jest fajny wystrój, jest dobra oferta piwna, są do wypożyczenia zarówno rowery wodne jak i "rowerowe". Bardzo zacny lokal.
                          ps. Browar Słodowy Dwór mógłby mieć jakąś zawieszkę na samym nalewaku bo inaczej się go nie dojrzy.
                          ps.2 jest też wybór butelkowego kraftu
                          Last edited by Warzywo; 2017-05-30, 10:42.

Comment

• Warzywo
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🍼🍼
                            • 2016.08
                            • 955

Muszę jeszcze dodać, że jest dobry wybór miodów od Jarosa.

Comment

Przetwarzanie...
                            X