Sępopol, Bar przy wyjeździe na Bartoszyce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Sępopol, Bar przy wyjeździe na Bartoszyce

Po drodze z rynku na Bartoszyce, przy małym placu w uliczce po lewej stronie

Niestety dokładnego adresu nie pamiętam, nazwy też ułatwieniem będzie chyba fakt, że jest to jedyny czynny bar w Sępopolu (przynajmniej tak nam oznajmił miejscowy), mimo straszącego socrealistycznego gmaszyska na środku rynku z napisem Restauracja - który powoli obraca sie w ruinę ale do rzeczy.

Sam bar jak bar, żadna rewelacja, kilku miejscowych piwoszy, lane tyskie, wystrój dość miły, solidne drewniane stoły, jednoręki bandyta, butelkowe też tylko piwka z KP. Wspomniałem o tym barze z jednej ciekawej rzeczy, którą zauważyłem na głównej półce prezentujacej butelkowe piwa. Otóz obok nich stał pięknie wyeksponowy w rozsądnym i zauważalnym rozmiarze, w ładnych ramkach portret/zdjęcie Aleksandra Łukaszenki

Wot taki folkor
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Gringo
    Bartoszyce, Pl. Konstytucji 3 Maja 35, Kraftowy browar & tapas
    Gringo
    Nowy browar restauracyjny na mapie Warmińsko - Mazurskiego. Na roku głównego placu miasta który niedawno przeszedł rewitalizację i prezentuje się bardzo elegancko, warto pospacerować.
    Restauracja malutka, około 10 stolików plus ława z wysokimi siedzeniami. Klimat i wystrój taki barowy...
    2020-06-27, 12:49
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Petitpierre
    25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
    2023-08-25, 20:15
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...