Olsztyn, Prosta 38, Molotov Cafe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Ktoś kiedyś wspominał o białoruskich piwach czy są one aktualnie w ofercie?
    Nie, nie dopatrzyłem się tu piw białoruskich ani teraz ani nigdy wcześniej...
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• bialy-r
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.04
      • 100

Było tylko raz na Bierefescie w zeszłym roku TPU KOPOYR z Białorusi (może pisownia z błędem nie znam za dobrze rosyjskiego/białoruskiego), z matuszki Rosyji regularnie tylko pojawia się Baltika 5

Comment

• metalsrem
        • 2008.09
        • 239

Moja dziewczyna pochodzi z Olsztyna i raz gdy byliśmy razem u jej rodziny zabrała mnie do Molotova, początkowo bylem sceptyczny ale gdy zobaczyłem ten wybór piw to oniemiałem. Fajnie by było coś takiego w Poznaniu otworzyć
        Browar domowy SKOTAR

Comment

• tfur
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2006.05
          • 1311

byłem wczoraj, napiłem się pysznej łomży z kija i... dowiedziałem się, że wkrótce lokal wypączkuje i na starej warszawskiej pojawi się knajpa z dużą ilością nalewaków. bardzo mnie cieszy, że właścicielom mołotowa interes się kręci.
          veni, emi, bibi

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
            byłem wczoraj, napiłem się pysznej łomży z kija i... dowiedziałem się, że wkrótce lokal wypączkuje i na starej warszawskiej pojawi się knajpa z dużą ilością nalewaków. bardzo mnie cieszy, że właścicielom mołotowa interes się kręci.
            Pyszna łomża To ironia czy rzeczywiście warto tego się napić? Z rozmowy z Ewą (którą przy okazji pozdrawiam) nie wynikało że tych nalewaków ma być jakaś duża ilość. Istotne że ma być lany Ciechanów, bodajże Fortuna i dostępne butelkowe piwa z regionalnych browarów z południa. A otwarcie jeszcze przed latem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• tfur
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2006.05
              • 1311

mnie w każdym razie posmakowała, ale może określenie "pyszna" jest delikatnym ubarwieniem a z nowej knajpy na olsztyńskiej pustyni piwnej naprawdę się cieszę.
              veni, emi, bibi

Comment

• Jurandofil
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                🍼
                • 2007.10
                • 977

Martwi fakt braku wielu piw butelkowych, mimo, że stoją na półce i oznakowane są ceną. Podczas wizyty 11 maja nie zastaliśmy np. Ciechanów, a Mazur(y) z Kormorana ostatnia sztuka. Nie przekonuje mnie zdanie obsługi, że w vikend dużo zeszło.
                Lokal dobrej klasy, ale z beczki nie było żadneo Piwa... jedynie piwo
                Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• bialy-r
                  • 2008.04
                  • 100

brak wielu piw jest spowodowany, jak to zostało określone przez barmana "wietrzeniem piwnicy", wkrótce asortyment ma wrócić do normy

Comment

• docent
                    • 2002.10
                    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
                    brak wielu piw jest spowodowany, jak to zostało określone przez barmana "wietrzeniem piwnicy", wkrótce asortyment ma wrócić do normy
                    A jak przebiegają prace w lokalu na warszawskiej?

Comment

• bialy-r
                      • 2008.04
                      • 100

Na ul. Warszawskiej - chodzi Ci o pub "Beczka"

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
                        Na ul. Warszawskiej - chodzi Ci o pub "Beczka"
                        Nie, chodzi mi o Wasz nowy lokal wspominany w postach powyżej.

Comment

• pioterro
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2006.03
                          • 9

Cooo? Co to za ciekawa informacja, że na starej warszawskiej ma być nowy lokal?

Co do samego Molotova, wybór piw jest rzeczywiście znakomity, muzyka również mi pasuje, ale sam pub niekoniecznie. Ze względów wspomnianych przez kogoś powyżej - ciemno, niezbyt wygodnie itp. A i ta muzyka za głośno zazwyczaj, nie da się pogadać. Nie żebym narzekał, bo lokal pewnie kokosów nie przynosi, a jeśli tak to są one przeznaczane na liczne koncerty, a nie na wystrój. Wyrażam tylko opinię

Comment

• bialy-r
                            • 2008.04
                            • 100

Chyba ma myć w byłym lokalu po sklepie związanym z żeglarstwem, lokal teraz jest remontowany i znajduje się prawie na przeciwko bramy do szpitala wojskowego

Comment

• tfur
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2006.05
                              • 1311

no to chyba lekko się ten termin odsunął. szkoda, bo wakacje stracone. ale zaczekam, co mi tam
                              veni, emi, bibi

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
                                no to chyba lekko się ten termin odsunął. szkoda, bo wakacje stracone. ale zaczekam, co mi tam
                                Według ostatnich informacji otwarcie dopiero w sierpniu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X