Olsztyn, Prosta 38, Molotov Cafe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Ostatnio cieszy obecność butelkowego Janowa za 4,5 pln. Pojawiły się Konstanciny, niestety Mazowieckie nawet dzień po terminie było już niewypijalne. Zbliżoną jakość prezentowała ciechanowska pszenica której metaliczny posmak przyprawia o mdłości. Portery na okres letni wyszły, zamiast tego niektóre piwa pszeniczne wypozycjonowały się na 7 pln (np. Baltas) czy 7,5 pln (Schöfferhofery). Na szczęście Obolonie nadal po 6,5 pln.

Dostępne też białoruskie jasne Krynice (bodajże 10,11 i 12) ale moim zdaniem szkoda czasu i pięciu złotych by pić to piwo smakujące jak marna koncernówa.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• jolkaczypamietasz
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.04
      • 2

W Molotovie zawsze był niesamowity wybór piw (najbardziej lubiłam poczciwą Krynicę ), niestety złe wiadomości.
      1 maja knajpa zostanie zamknięta.

Comment

• tfur
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2006.05
        • 1311

a czy to nie ma czegoś wspólnego z uruchomieniem knajpy na starej warszawskiej? czy to nie z dawna oczekiwane przenosiny? ktoś wie?
        veni, emi, bibi

Comment

• docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jolkaczypamietasz Wyświetlenie odpowiedzi
          W Molotovie zawsze był niesamowity wybór piw (najbardziej lubiłam poczciwą Krynicę ), niestety złe wiadomości.
          1 maja knajpa zostanie zamknięta.
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
          a czy to nie ma czegoś wspólnego z uruchomieniem knajpy na starej warszawskiej? czy to nie z dawna oczekiwane przenosiny? ktoś wie?
          Potwierdzam tę smutną informację. Miałem nadzieję, że w Olsztynie będą funkcjonować co najmniej dwie knajpy z szerokim wyborem ciekawych piw ale zanosi się na chwilową czarną dziurę. Oby 'warszawska' wystartowała jak najszybciej. A załodze Molotova wielkie dzięki za te lata, podczas których u Was gościłem
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• bialy-r
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.04
            • 100

To bardzo smutna wiadomość, tyle lat, tyle piw, a teraz koniec.

Olsztyn stracił jedyny pub z dobrym piwem.

Comment

• jolkaczypamietasz
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.04
              • 2

Chciałam powiedzieć, że Molotov to nie tylko dobre piwa. Naprawde żal mi bardzo.
              Ostatnia zmiana dokonana przez jolkaczypamietasz; 2010-04-20, 16:14.

Comment

• tfur
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2006.05
                • 1311

tak się złożyło, że byłem akurat w olsztynie i mogłem przyłączyć się do zbiorowego wbijania ostatniego gwoździa do trumny tego szacownego przybytku. mimo że wybór był już mocno ograniczony, zrobiliśmy wczoraj wszystko (niektórzy nawet więcej), by ten gwóźdź wszedł jak nóż w masło. niech mołotow spoczywa w pokoju. czekamy, aż monstrum wieloogoniaste sanepidem zwane pozwoli wreszcie otworzyć podwoje nowej knajpy na starej warszawskiej. dzięki...
                veni, emi, bibi

Comment

Przetwarzanie...
                X