Olsztynek, wyjazd na Mierki, Bar Pod Jaworem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Olsztynek, wyjazd na Mierki, Bar Pod Jaworem

NIestety nie rejestrowałem nazw ulic ale miasto jest naprawdę tak małe, że na pewno znajdziecie. Blisko stacji PKP (prawie naprzeciwko). Moja ulubiona Olsztynkowa knajpka, Klimat jak z lat 70/80 i do picia pyszny Specjal. Jak nie koncernówka. Towarszystwo raczy się gorzałką i ma po 40-70 lat, swojski klimat.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Related Topics

Collapse

• heckler
    Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
    heckler
    Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
    Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
    ...
    2023-03-22, 16:08
  • ART
    Czechy, Praha 6, Dejvická 4, Automat Matuška
    ART
    Matuškowa rodzina rozwija się o nowe przedsięwzięcia. Praski Automat to takie połączenie bufetu i multitapu w jednym. Dodatkowo w piwnicy stoi mała instalacyjka piwowarska do warzenia piwa przez i na zlecenie gości oraz na próbne warki Matuški. Piwa te nie trafiają do sprzedaży, więc nie...
    2023-10-22, 10:41
  • heckler
    Czechy, Moravská Třebová, Zámecké nám. 183/4, Knížecí pivovar Moravská Třebová
    heckler
    Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
    2023-08-22, 07:08
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
    Shedao
    Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
    2025-01-07, 14:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...