Iława, Ostródzka 51, Pub 69

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Iława, Ostródzka 51, Pub 69

W Iławie panuje jedna wielka bryndza. Poza koncerniakami nie dostanie się nic. Powyższy lokal opiszę jednak dlatego, że jest to jedyne miejsce gdzie można obejrzeć Ekstraklasę w C+. Nogi schodziłem po całym mieście w i końcu na jego peryferiach udało się znaleźć lokal w którym obejrzałem sobie meczyk Widzew- Wisła.
    Do picia Specjal.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Related Topics

Collapse

• Warzywo
    Iława, Jana III Sobieskiego 2A, U Czapy
    Warzywo
    Miejsce nad samym brzegiem "małego" Jezioraka w centrum miasta (przy Galerii Jeziorak). Co do wystroju to ot takie miejsce ikeowo-szklane dla turysty z "Warszawy". Obsługa trochę niekumata - na pytanie o dobrą włoską pizzę polecają Da Grasso Jedzenie nowomodne,...
    2019-08-21, 11:00
  • VanPurRz
    Iława, Jana Sobieskiego 1/1B, Koneser
    VanPurRz
    Na przeciwko Galerii Jeziorak mieści się chyba jedyny dobrze zaopatrzony sklep piwny w Iławie (drugi z Kormoranami mieście się przy wjeździe do Iławy na przeciwko restauracji i campingu Leśna ale tam są tylko Kormorany z lepszych piw). Mamy tu całość Kormorana, mamy trochę zagranicy, mamy...
    2013-07-21, 18:14
  • VanPurRz
    Iława, Jana III Sobieskiego 10, Tawerna Kaper
    VanPurRz
    Raczej restauracja niż tawerna chociaż wystrój na ścianach związany z żeglarstwem. Większa elegancja, miłe kelnerki. Trochę drożej niż w innych lokalach ale rekompensuje to położenie nad samym Małym Jeziorakiem i...pyszne Starogdańskie (Gościszewo) z beczki. Cena = 9 zł, za 0,5 l.
    2016-07-24, 22:52
  • VanPurRz
    Iława, Sienkiewicza 24, Tawerna pod Omegą
    VanPurRz
    Kolejne miejsce, którego ku zdziwieniu, mimo wielokrotnego pobytu, nie opisałem. Taka klasyczna tawerna żeglarsko-szantowa jakie powstawały w latach 90. Wystrój jeziorno-marynistyczny, z manietona lecą szanty. Do jedzenia pyszne (ale bardzo drogie dzisiaj, kiedyś było dużo taniej) ryby z grila....
    2016-07-24, 22:43
  • VanPurRz
    Iława, Sienkiewicza 9, Leśna
    VanPurRz
    Klasyka, klasyka, klasyka. Uwielbiam to miejsce i nie wiem czemu nie opisałem go dawno. Są klasyczne obiady, także na abonament, jest wódeczka, są przemili barmani i barmanki, jest obok pole namiotowe, jest Specjal z beczki i becherowka za 6 zł. No czegóż chcieć więcej? A, oczywiście widok...
    2016-07-24, 22:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...