Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ef-ef
Wyświetlenie odpowiedzi
Olsztyn, Warszawska 29, Browarnia Stara Warszawska
Collapse
X
-
miła niespodzianka - trafiłem na piwo jasne z browaru kowal. niezgorsze.
do tego był atak chmielu z beki i rozszerzona oferta niemców.
oto recepta na udany świąteczny wieczór.
aha, tu także rozepchnął się za barem szeroki nalewak tuchera.
ostatnio to coraz częstszy widok. były pils i pszenica, ale nie łykałem.veni, emi, bibi
Comment
-
-
wybór średni, ale nie o tym pisać chcę.
otóż barman zaproponował mi piwnicznego engela
i zgodziłem się, nie pytając o należność.
(dotąd ceny nie przekraczały 11-stu zł)
zapłaciłem 14 zł (czyli pln) za engela z zakrętką
i poczułem się wydymany. niemiłó.
zawsze jest ten pierwszy raz....veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzii poczułem się wydymany. niemiłó.
zawsze jest ten pierwszy raz....JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedziwybór średni, ale nie o tym pisać chcę.
otóż barman zaproponował mi piwnicznego engela
i zgodziłem się, nie pytając o należność.
(dotąd ceny nie przekraczały 11-stu zł)
zapłaciłem 14 zł (czyli pln) za engela z zakrętką
i poczułem się wydymany. niemiłó.
zawsze jest ten pierwszy raz....Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ostatnio jakaś bida dopadła Warszawską. Mało nowości, średnio z ciekawostkami i absolutnie żadnej premiery z browarów kontraktowych, że o Artezjanie nie wspomnę.
Może jestem zbyt wymagający, ale wieje nudą. Szkoda, bo lubię tu przychodzić.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedziOstatnio jakaś bida dopadła Warszawską. Mało nowości, średnio z ciekawostkami i absolutnie żadnej premiery z browarów kontraktowych, że o Artezjanie nie wspomnę.
Może jestem zbyt wymagający, ale wieje nudą. Szkoda, bo lubię tu przychodzić.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Na nieszczęście stołowałem się ostatnio w Piwotece, więc mam rozbuchane kubki smakowe. Jak by nie patrzeć w Łodzi też są wakacje, a turystów i studentów pewnie tyle samo obecnie jest.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedziNa nieszczęście stołowałem się ostatnio w Piwotece, więc mam rozbuchane kubki smakowe. Jak by nie patrzeć w Łodzi też są wakacje, a turystów i studentów pewnie tyle samo obecnie jest.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
hehe, czytałem o tym na forum. "Warszawska piwozagadka". Ja do Łodzi jeżdżę po piwo. Aktualnie parę łódzkich zdobyczy grzecznie czeka na degustację.Browar Bociana smaczny od rana
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNie ma cudów. Olsztyn to relatywnie mało zamożne miasto, w dodatku wakacje (czytaj brak studentów) robią swoje. Podobną sytuację zauważyłem podczas niedawnej wizyty w toruńskiej Krajinie Piva. Asortyment z beki był mało pasjonujący...Browar Bociana smaczny od rana
Comment
-
-
wyjdzie na to, ze sie czepiam. trudno
porosilem o rowinig jacka (piwo smaczne)
i na moich oczach zostal wylyzeczkowany!
(mimo trabienia o polityce prorodzinnej)
brak konkurencji wyraznie szkodzi tej knajpie
PS sory za brak naszych znakowveni, emi, bibi
Comment
-
-
No w końcu porządna premiera w Starej!! Przepyszny Weizenbock oraz nowa wersja Porteru Warmińskiego z beczki. Mam nadzieję że to początek nowej świeckiej tradycji. Tak trzymaćBrowar Bociana smaczny od rana
Comment
-
-
Miejsce warte odwiedzenia.
Chyba największy wybór Kormorana z nalewaków w Olsztynie.
W tym tygodniu trafiłem na Rześkie (6 zł), Śliwkę i Wiśnię w piwie (7 zł), oraz Weizenbock - 8,50.
Lokal klimatyczny, dobra muzyka rockowa.
Minus za zbyt niską temperaturę podawanego piwa, oraz doraźne wychlapywanie nadmiaru piany przy pomocy łyżki.
Comment
-
-
Dostałem info, że otworzyli nową salę z 12 nalewakami. Prawda to?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment