Nowy pub w miejscu, w którym wcześniej znajdowało się U Honzika. 5 nalewaków (2x Obołoń, 2x Primátor, Chmielarz Pilsner) - ceny 5-8 zł. Mam pewne wątpliwości co do adresu, ale zakładam, że na Facebooku podali poprawnie (21a zamiast 21).
Poznań, Taczaka 21, Rozlewnia Pub
Collapse
X
-
Tak to tam, gdzie kiedyś Honzik, na kiju Primatory Leżak 11 i Premium dark, Obolony Biłe i Premium i Chmielarz z Kłodawy, do tego dwie lodówy - jedna z czeskim i słowackim piwem i trochę polskiej smakówki i druga z Ukrainą i Litwą, czasem coś z Niemiec. Ceny piwa od 5 do 9 zł. W weekend ostatnio są oblężeni, w tygodniu luźniej.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwomaniak Wyświetlenie odpowiedziChmielarz z Kłodawy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Chmielarza z daleka czuć Zodiakiem. Kwaskowato-ścierowaty aromat, w smaku zaś lepiej - lekka słodowość, minimalna goryczka.
Lokal wygląda na studencki ale w środku tygodnia wieczorem raptem 4 stoliki zajęte. Przy lepszej pogodzie bardzo chętnie spróbowałbym lane Biłe z Obołonia.
Comment
-
-
Nic się tu pod kątem piwnym nie zmieniło od pierwszego wpisu olie z października 2013.
Wciąż mamy te same nalewaki- jasny (11-tka) i ciemny Primator, Obołoń Biłe i Premium oraz Chmielarz z Zodiaka. Ceny również nie drgnęły- 5-8 zł.
W lodówkach ukraińskie, czeskie i polskie piwa, ale mało zróżnicowane, dominują lagery. Brak polskich rzemieślników.
Knajpa niby czynna od 15-tej, ale chyba umownie, bo jak byłem w weekend to otworzyli po 16:00. Popołudniu było pustawo. Na plus, że barmanka piwnie ogarnięta.
Comment
-
-
Fajny klimat, trochę przypominający niektóre puby na żiżkovie w Pradze, dobrze, że są jeszcze miejsca, gdzie można napić się smacznego pilsa w rozsądnej cenie (7 zł). Brak craftów absolutnie mnie nie odstraszył. Podobnie jak wystrój bez modnego teraz nowoczesnego nadęcia z plastikowymi krzesłami.Last edited by Rzeszowiak; 2017-05-09, 21:47.
Comment
-
Comment