Września, Fabryczna 36, Pijalnia Delfinek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gary
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.10
    • 57

Września, Fabryczna 36, Pijalnia Delfinek

Idąc starą, willową ulicą Fabryczną, natknąłem się na wolno stojącą budę, która od razu urzekła "swojskością". Magnesem były też parasole Fortuny. W środku jak można się domyślić - beczkowa Fortuna. Dostępne było akurat świeże Marcowe Pycha! Przepaść w przypadku KEG - Butelka jest w tym wypadku znacząca. Atmosfera bardzo swojska. Co chwilę zmiana warty wśród lokalsów, ale Panowie bardziej wolą wódęczkę... Rekomendacja! Szanujemy takie lokale - tak szybko znikają...

Related Topics

Collapse

• dadek
    Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
    dadek
    Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
    2024-04-13, 01:37
  • e-prezes
    Fabryczna 13, Nowa Wytwórnia
    e-prezes
    Dojście od Cystersów mało oznakowane. Niemniej to tu najbliżej do wejścia do lokalu. Dwa poziomy. Na dolnym tanki, na górnym druga sala konsumpcyjną. Na razie obsługi więcej niż klientów, ale to chyba raptem dwa tygodnie od otwarcia. 5 piw w menu: pszenica (klasyczna), pszenica z mango i...
    2021-11-03, 15:42
  • Prusak
    Koronowo, Fabryczna 6, Sklep firmowy Browaru Koronowo
    Prusak
    Browar i "sklep" ulokowane na wygwizdowie. Z daleka widać wielki baner informujący, że to browar, ale już na miejscu żadnej informacji, w które drzwi należy trafić. Miałem wątpliwość, czy nazwać to sklepem, ale skoro oni sami nazywają tak miejsce w sieni przy schodach, gdzie...
    2020-08-24, 12:35
  • rohozecky
    Piaseczno, Fabryczna 18, Pub Baranek
    rohozecky
    Działający od paru miesięcy lokal na tyłach piaseczyńskiego bazarku. W lokalu przed laty działał bar piwny z Królewskim.
    Wystrój w założeniu miał być "rockowy", ale niestety fotele typu "ludwik" i kawiarniane stoliki robią nienajlepsze wrażenie.
    Z beczki...
    2019-12-20, 15:51
  • HaJni
    Problem z wymianą
    HaJni
    Rzadko kiedy wymieniam się podstawkami, ale miałem kilka kompletów nowej serii żubra, wieść poszła i kilka osób się do mnie odezwało. Jeden komplet bez problemów dotarł do Warszawy. Dwa kolejne wysłałem, jak zawsze poleconym, 9 września: jeden do Poznania, drugi do Warszawy. Ten pierwszy...
    2020-10-14, 17:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...