dzisiaj przejazdem byłem w Czarnkowie. Zajrzałem do lokalu pod tytułem "Kufelek", rzut beretem od browaru, przy małej jednokierunkowej uliczce. Może to ten sam (zmiana nazwy?) o którym mowa wyżej, bo opis pasuje. Klasyczna mordownia z fajnym klimatem i tanim znakomitym piwem. Noteckie z kija 2,50 w butelkach 0,33 - 1,20 PLN. Nabyłem drogą kupna garść "granacików", a jako bonus otrzymałem od brodatego barmana kilka wafli oraz szklaneczkę Noteckiego. Zdecydowanie polecam wizytę w owym przybytku.
Czarnków, Pocztowa, Skorpion [zamknięte]
Collapse
X
-
Kufelek to nie Pijalnia Piwa która mieści się przy sammym browarze przy trasie wlotowej do Czarnkowa (jadąć przez most na Noteci). Piwo tam kosztuje 2,20. Ja widziałem też fajną spelunkę przy samym dworcu PKS ale niestety nie mogłem tam wpaść. W tym roku w Czarnkowie pojawiły się też parasole browaru w ogródku na rynku.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziBar Kufelek zmienił nazwę na "Skorpion" i rzeczywiście znajduje się przy jednokierunkowej uliczce (Pocztowa).Dostepne były piwa z Czarnkowa (3.40 za 0.5l) i z KP.Mozna też coś przekąsić."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem Wyświetlenie odpowiedzi...a Czarnków lany do firmowego szkła?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziMasz w planie zabrać na wynos ?"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
Lane tylko jasne, nadal za 3,40 za 0,5l - bardzo dobre. Miła obsługa i spokojny klimat.
Comment
-
Comment