Komorniki k/Poznania, Poznańska 48, The Dublin Inn Grill Bar & Coffee

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1605

Komorniki k/Poznania, Poznańska 48, The Dublin Inn Grill Bar & Coffee

Przydrożny bar niedaleko Poznania, w którym można napić się piw z pobliskiego browaru rzemieślniczego w Szreniawie.
    Browar Szreniawa ma co prawda swój własny wyszynk, ale działa tylko sezonowo w soboty i niedziele w godzinach 12:00 - 18:00, dlatego na ichnie piwo zawsze można wpaść tutaj.
    Lokal znajduje się przy drodze krajowej 311, niecałe 4 km od Muzeum Rolnictwa i przemysłu Rolno-spożywczego, na terenie którego mieści się wspomniany browar.
    Można tu dojechać komunikacją podmiejską MPK Poznań - autobusem 703 i 705 ze Szreniawy, oraz z Junikowa, skąd można przesiąść się do pociągu lub tramwaju.

Bar sympatyczny jak i jego obsługa. Jest ładny ogródek z wygodnymi stolikami, dobra muzyka, a jedyne co przeszkadza w konsumpcji, to przejeżdżające samochody i ciężarówki.
    W ostatni piątek na kranie była pszenica ze Szreniawy w cenie 13 zł, oraz cały wybór piw ze Szreniawy w butelkach.
    Piwo podaje się w firmowym szkle browaru, są też podkładki.
    Kuchnia oferuje burgery, fish&chips, żeberka, oraz pizzę.
    Ja zdecydowałem się na to ostatnie i ku mojemu zaskoczeniu zamiast pizzy podano mi wyśmienity flammkuchen
    Za 28 zł najadłem się to syta.

Na załączonym zdjęciu Muzeum w Szreniawie gdzie mieści się browar, oraz piwo pszeniczne konsumowane w barze The Dublin Inn Grill Bar & Coffee.

Godziny otwarcia:
    pon, wto - zamknięte
    śro - czw 13:00 - 21:00
    pią - sob 13:00 - 23:00
    nie 13:00 - 19:00
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Kijów, Raisy Okipnoi 4, Pub To Dublin.
    bastion
    Pub To Dublin otworzony został już w 2007 roku, ale nie było tam jeszcze zainstalowanego browaru. Ten zaczął warzenie w 2011 roku.
    Dojazd do tego miejsca jest bardzo łatwy, chociaż dzielnica jest położona na prawym brzegu Dniestru, przez który imponującym mostem przejeżdża linia metra,...
    2021-08-26, 17:19
  • pebejot
    Armenia, Erewań, Amiryan 4, Dors craft beer & kitchen
    pebejot
    Minibrowar znajduje się w centrum stolicy Armenii, niedaleko placu Republiki w otoczeniu nowoczesnych apartamentów i drogich hoteli.
    Ściana frontowa to piękny taras z wygodnymi stolikami i z zasuwaną markizą. Tam też jest osobny mały bar u (w czerwcu był nieczynny).
    Wnętrze niezbyt...
    2024-07-10, 12:32
  • dezetka
    Irlandia, Dublin, Usher's Quay 41-43, Pifko Bar & Grill
    dezetka
    Pierwsze miejsce do jakiego zawitałem w Dublinie w celu konsumpcji jednego, no może czterech (później w wyniku zbiegu okoliczności, związałem się z tym miejscem bliżej, ale o tym kiedy indziej). Poza Guinessem (miejsce ulokowane Praktycznie międy browarem Guinessa oraz Old Jameson Distillery)...
    2016-03-07, 01:26
  • Łapa
    Gdańsk, Stanisława Lema 2, Top Gun Grill bar
    Łapa
    Nowy lokal z piwem (8 nalewaków) i jedzeniem (burgery, steaki) na Morenie. Ceny umiarkowanie wysokie.
    https://www.topgun.bar/...
    2020-03-03, 13:00
  • Ahumba
    Irlandia, Dublin, James Str. 53, Open Gate Brewery
    Ahumba
    Kupując bilety do muzeum Guinnesa zakupiłem też za 9 euro dodatkową opcję Open Gate. Z drugiej strony obiektu niż wejście do muzeum od strony St. James str. o godz. 14:00 otwierają jedną z bram i za okazaniem biletu można wejść do środka. Jest to coś w rodzaju mini browaru restauracyjnego,...
    2019-12-02, 10:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...