Jak w temacie.Znajduje się tuż przy stacji Piła Gł.Jest to prawdziwa mordownia na kilkanaście osób i lane jest tam Noteckie(kosztuje 2.60 zł)i prawdopodobnie Tyskie.Dymu tam tyle,ze prawie nic nie widać,ale piwko rewelacyjne.Jest tam nawet sporych rozmiarów telewizor.Zauważyłem,że tam gdzie leją Noteckie zawsze są mordownie Tanie piwko,więc kto weźmie -speluna...oczywiście.)Obok jest Żywco-Warko-Specjalowska knajpka i wystrój od razu inny.Tylko co z tego kiedy piwko nie takie jak trza.
Piła, Dworzec Kolejowy Piła Główna, Bar Trójka
Collapse
X
-
-
O rany przez tyle lat nie zauważyłem a w tej knajpie spędzilismy kiedyś jednego dnia pod koniec lat 80 wiele wiele miłych chwil Cieszy, że ciągle leją tam NoteckieTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziJak w temacie.Znajduje się tuż przy stacji Piła Gł.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
nie wiem czy ktoś ukradł nazwę czy nie ale jeśli prowadzi to cały czas mareczek, który miał kiedyś trójkę na przeciwko w nieistniejących już blaszakach to pozdrowienia dla niego spędziłem tam całe liceum. Za 1,5 litrowy kufel noteckiego płaciłem 7 zł to były czasy
Pozdrawiam
Comment
-
-
Potwierdzam - nazwa budki to Trójka, a nie Kufelek.
Noteckie nadal lane, ceny to 3,90 / 2,70. Do tego lana jest jeszcze Warka (chyba).
Bar czynny od poniedziałku do piątku od godz. 9, w soboty od 10, w niedziele od 12. Godzin zamknięcia nie było, więc do ostatniego klienta.
W środku 4 okrągłe stoliki na 3-4 osoby każdy, przy barze jeszcze ze 4 osoby się zmieszczą. Na zewnątrz 4 niewielkie ławy. W budzie... 3 automaty hazardowe...
Na straszną mordownię to nie wygląda, pewnie by było inaczej gdyby nie nagłe ocieplenie, przez co towarzystwo siedziało głównie przy ławach.
Po przeciwnej stronie wejścia na dworzec usadowił się baro-monopolowy z lanym Tyskim...
Akurat miałem przerwę półgodzinną w powrocie ze zlotu. W sam raz na dwa dobre piwka, ale ponieważ Noteckie to już nie to samo co jeszcze rok temu, a piwo było za zimne, dałem radę tylko jednemu.Last edited by Pendragon; 2010-09-13, 11:01.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Barbuda nadal działa, ale cóż z tego, skoro przerzucili się na beczkowego... Żubra
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment