Niewiele jest pubów rockowych w naszym mieście... Mały wybór, ale osobiście polecam "Gadba", Lokal mały, swojski i co najważniejsze... dobra muzyka i przyjazna obsługa Zapraszam!
witaj Shankr, choć co prawda w tym dziale jest dzieki mojemu lenistwu małe bordello (artystyczne ma się rozumieć) to jednak prosiłbym o tworzenie nowego tematu dla każdej knajpki i w opsie takowej przyda się adres i przede wszystkim informacja jakiego piwa można się tam napić
Yap już się robi... Knajpka znajduję się na ul.Szewskiej (dla ludzików odwiedzających Poznań podpowiem, że to tuż obok starego rynku) Otwarta jest od godz 7 do ostatniego klienta, gdzie ostatnio jest to około... 5 nad ranem browarek w cenach 4,50 5, 6 złotych. W cenie 4,50 znajdziecie: Tatra, Żubr (oba butelkowe) 5,00 Lech pils, Lech premium, Dębowe mocne (butelka) Fortuna strong oraz lech pils (keg), 6 złotych Heineken (butelka 0,6)
Sporadycznie ale jednak można znaleźć browarek przywieziony z za granicy.. niestety cena dla studenta zaskakująco wysoka. Mam nadzieję, że spełniłem oczekiwania. Pozdrawiam
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Kolejne spotkanie wielkopolskich kapslarzy na którym mile są widziane osoby spoza Wielkopolski oraz zbierające inne rzeczy lub po prostu przybyłe z ciekawości
Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego...
Comment