Poznań, Zamek - Dziedziniec Różany, Pod Pretekstem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Poznań, Zamek - Dziedziniec Różany, Pod Pretekstem

W oficynach zamku Wilhelma II. Wchodzi się albo od ul. Kościuszki, albo przez skwerek przy Niepodległości. Ciekawy wystrój, super widok na główne skrzydło zamku przez neoromańskie okna. Ogródek na wzmiankowanym już Dziedzińcu Różanym. Fajna muza. Polecam szczególnie po zmroku, gdy zamek i fontanna na dziedzińcu są podświetlone. Dużo spokojniej niż w ogródkach na rynku.
    Z kija żywiec (o ile pamiętam za 4,50) oraz heineken.
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Re: POD PRETEKSTEM, Zamek - Dziedziniec Różany

Originally posted by yendras
    Z kija żywiec (o ile pamiętam za 4,50) oraz heineken.
    Z tym żywcem to pokręciłem: 5,50.
    Dla smakoszy ( ) heineken za 7 zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Moravská Třebová, Zámecké nám. 183/4, Knížecí pivovar Moravská Třebová
      heckler
      Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
      2023-08-22, 07:08
    • dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 02:08
    • dadek
      Czechy, Strakonice, Podskalská 324, Dudák Měšťanský pivovar Strakonice
      dadek
      W Strakonicach bywałem wielokrotnie, w browarze (a raczej na jego dziedzińcu) również, jednak nigdy nie było okazji zwiedzić go wewnątrz. Zawsze było albo za późno, albo zwiedzanie w momencie uczestnictwa naszej ekipy w piwnej imprezie akurat nie było w jej programie.
      Świetna okazja...
      2019-10-22, 04:15
    • heckler
      Czechy, Lednice, Břeclavská 368, Pivovar Lednice
      heckler
      Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty.
      W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę...
      2022-08-31, 10:17
    • heckler
      Czechy, Stráž nad Nežárkou, nám. Emy Destinnové 7, Pivovar Stráž s.r.o.
      heckler
      Mała mieścina leżąca parę minut jazdy od Jindřichův Hradec. Na końcu mało urokliwego rynku stoi całkiem ładny pałac, a wcześniej, po jego prawej stronie w ciągu kamienic w zeszłym roku narodził się mały browarek.
      Odnowioną kamienicę przyozdobiono zdjęciami z wnętrza browaru,...
      2022-08-19, 13:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...