No właśnie, skończcie z tymi kilogramami. Przynajmniej w dziale Piwo Gdzie.
Poznań, Stary Rynek 73-74, Minibrowar Brovaria
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykNo właśnie, skończcie z tymi kilogramami. Przynajmniej w dziale Piwo Gdzie.Comment
-
Pyszne jasne takie jak lubię z wyraźną goryczką, bardzo dobre miodowe i fatalne pszeniczne (same drożdże). Nie można brać podstawek ale jakoś sobie wziąłem zanim barman powiedział, że nie wolnoW sumie byłoby fajne miejsce ale kręcące się ciągle wycieczki hotelowych gości niszczą atmosferę. Niestety piwnica jeszcze była zamknięta. Bardzo drogo:7/8 PLN gdy w okolicy można kupić Czarnków i Fortunę za 3-4 PLN.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Wczoraj miałem przyjemność odwiedzić. Byłem trochę rozczarowany zarówno jasnym, miodowym a w szczegolności pszenicznym. Piwka w warszawskim Bierhalle (Arkadia) jak dla mnie znacznie lepsze.Pozdrawiam
djComment
-
Za dwa pszeniczniaki w ubiegłym roku w "promocji" zapłaciłem 20zł
- 2 x 0.4 litra - więc poznańska Brovaria faktycznie jest "droga", uważam, że na te warunki, lokalizację i smak piwa, piątka za małe i 7-8zł to nie jest wygórowana cena, zważywszy na fakt, że 200 metrów dalej Heineken pod parasolami kosztuje 12zł (słownie DWANAŚCIE ZŁOTYCH POLSKICH) - to dopiero porażka a ilu ciemniaków to kupuje, haaa!
GrotheskComment
-
Byłem, piłem. Pszeniczne poprawne, jasne dobre, miodowe jakoś mało miodowe.
Przy stanowisku warzelniczym z dumą zawieszony dyplom od browar.biz za piwo miodowe.
Lokal wieczorem szczelnie wypełniony.
Przyjemnie siedziało się przy kadziach sacząc ichnie wyroby.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Obecnie oferta piwna wygląda następująco:
1. Miodowe 8.00 / 5.50
2. Pszeniczne 8.00 / 5.50
3. Jasne 7.00 / 5.00
Mocne skończyło się miesiąc temu i aż do października ma je zastępować Pszeniczne.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Dzięki za informacje.
Grafik mam napięty i rezerwację na powrót przed 16, ale może się uda. W razie czego będę szukał jakiejś knajpy w okolicach dworca (w tym miejscu autor tego postu nieśmiale sugeruje zasugerowanie przez ewentualnych sugerujących jakiejś ciekawej sugestii (oczywiście niekonieczne w tym temacie aby nie drażnić Modzi))
MM961
4:-)Comment
-
Nareszcie dotarłem.
Wystrój dość sterylny. Ciekawy przykład nawiewników wentylacji wyporowej
W ofercie było miodowe, jasne i pszeniczne.
Pszeniczne i jasne smaczne. Miodowe trochę podkwaszone, ale koleżance smakowało.
Podstawki są, szkło firmowe także. Wysokie kufle po 18zł.
Z posiłków próbowałem tylko jakieś zakąski do piwa, bo restauracja była jeszcze nieczynna.
Działa już ogródek na zewnątrz.
W sumie piwo dobre, brak klimatu, obsługa średnia.
Oczywiście do powtórki przy najbliższej okazjiMM961
4:-)Comment
-
W pełni się zgadzam. Hala na piętrze nieodmiennie kojarzy mi się z zakładową stołówką - również przez panujący tam wieczny szmer-hałas - niby nikogo niema, muzyka leci cichutko a rozmawiać ciężko. O wiele przyjemniej jest w piwnicy.Pozdrawiam, MaciekComment