Byłem niedawno dwukrotnie w kilkudniowym odstępie. Walońskiego nie było.
Czarnków, Rybaki, Pijalnia Piwa (zamknięte)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocop Wyświetlenie odpowiedziByłem niedawno dwukrotnie w kilkudniowym odstępie. Walońskiego nie było.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Niestety knajpa i związany z nią fajny klimacik to juz historia.W środku jakoś ponuro(same kartoniki z Noteckim i butelki w skrzynkach za ladą),parking pusty.Na zewnątrz widnieje napis "Sklep Firmowy".Ceny to: 1.67 za jasne i 1.77 za Eire.mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziNiestety knajpa i związany z nią fajny klimacik to juz historia.W środku jakoś ponuro(same kartoniki z Noteckim i butelki w skrzynkach za ladą),parking pusty.Na zewnątrz widnieje napis "Sklep Firmowy".Ceny to: 1.67 za jasne i 1.77 za Eire.
Comment
-
-
Ale przecież można się napić w innych lokalach. Woosaa dziś napisał (tzn. w nich pił) o dwóch w Czarnkowie, a zapewne jest ich więcej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
to se ne vrati ...
Miejsce opisywane w tym wątku jest mi znane od zawsze, bo od dziecka miałem okazję bywać w miasteczku Czarnków.
Faktycznie przez dobrych pare lat była tam knajpka opisana w pierwszym poście - klasyczna oldchoolowa mordownia w której lokalesi i czasami przejezdni popijali Noteckie prosto w browaru. Niestety ( albo i stety dla okolicznych mieszkańców ) jakiś czas temu, nie jestem w tej chwili w stanie dokładnie podać kiedy, rzeczona knajpka zmieniła się w sklepik "firmowy" w którym można zakupić lokalne wyroby w gustownych kartonowych 6-packach, zresztą w bardzo przyzwoitych cenach. Do tego jeszcze trafi się czasem na promocję ze szkłem lub ładne podkładki ...
Ale z punktu widzenia niepowtarzalnej atmosfery - niestety ale "to se ne vrati pane Havranek"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziCzy wiadomo w jakich godzinach jest czynny ten sklep firmowy?"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak dzisiaj ale szkło/ otwieracze/podkładki można było dostać kupując kilka/naście butelek piwa (w zależności o humoru sprzedającej )"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
Comment