Pub mieści się w budynku specjalnie w tym celu wybudowanym obok domu jednorodzinnego. Mimo adresu Wiecierzyńskiego ( dom ) wejście do pubu jest od strony ul. 55 Pułku Piechoty. Lokal, jak na miejscowe warunki, duży. Budynek tonie w bujnej zieleni roślinności. Bardzo miłe wnętrze, lekki półmrok, duży bar. Zachęcające do spotkań w intymnym gronie. Leją tu Żywca i Heinekena za 5 zł.
Leszno, Wiecierzyńskiego, "Pub Kaltenberg"
Collapse
X
-
Leszno, Wiecierzyńskiego, "Pub Kaltenberg"
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyTagi: brak -
W galeri znalazło się zdjęcie pubu of frontu . Niestety, właścicielka poproszona o pozwolenie na sfotografownie i umieszczenie na forum zdjęcia wnętrza nie wyraziła zgody wietrząc jakąś intrygę z mojej strony."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Related Topics
Collapse
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
-
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...-
Channel: Litwa
2025-01-07, 14:16 -
-
Krany Pubu Browaru Spółdzielczego w Gdańsku 06 grudnia od godz. 19:00 mikołajkowo będą przejęte przez browary Rockmill i Brokreacja
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-11-29, 11:29 -
-
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...-
Channel: Bułgaria
2024-09-03, 09:03 -
-
Sam browar ma oczywiście swoją markę, więc nie ma potrzeby rekomendować wizyty u źróda. Widać wyraźnie, że interes rozkręcił się na całego. Zarówno w pubie, umiejscowionym na piętrze poprzemysłowego budynku, jak i w mniejszej sali na dole, pełno, przed budynkiem kilka stolików....
-
Channel: Estonia
2024-05-09, 14:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment