Pod Lipami zmniejszył ilość kranów do 4 wracając do oferty piw czeskich. Polskie rzemiosło na kranie pojawia się rzadko (2 -3 razy w kwartale) ale można na nie trafić jednak nie tak jak kiedyś gdy było prawie w ciągłej podaży. Butelki z lokalnych (Nepomucen, Gzub czy Psotnik) prawie w ciągłej ofercie. Jest to jednak jedyny w Lesznie lokal gdzie można trafić rzemiosło z kranu.
Leszno, Starozamkowa 5, Pod lipami
Collapse
X
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy -
Działa dalej?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
Related Topics
Collapse
-
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...-
Channel: Czechy
-
-
Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...-
Channel: Albania
2023-12-27, 01:28 -
-
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...-
Channel: Bułgaria
2024-09-03, 10:03 -
-
Tuż pod kaskadami za olbrzymim pomnikiem Tamaniana, od tamtego roku działa browar restauracyjny T Philosophy..
Najbliższa okolica jest pełna turystów, więc działalność restauracji jest ukierunkowana wybitnie pod nich oraz generalnie dla osób z grubym portfelem.
Sam lokal...3 Photos-
Channel: Armenia
2025-03-25, 22:19 -
-
Na Ukrainie jest wiele miejscowości których historię można opisać na wielu stronnicach, natomiast po przeróżnych zawirowaniach najczęściej wojennych w dzisiejszych czasach nie mają zbyt wiele do zaoferowania turystom.
Takim miastem jest Kałusz. Chociaż akurat turysta piwny chętnie...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment