Ponieważ, Wielki Zlot zawita do mojego miasteczka mały przegląd knajpek z piwem. Zacznę od ulubionej. Malutki lokalik w centrum miasta. Mieści może z 15 osób. Piwo z kija - Harnaś 2,70 za kufel. Oprócz tego butelkowy Calsberg, Zagłoba i Tyskie w cenie 3,20 za flaszkę. W knajpie trzy świecące i migajace maszyny hazardowe. Generalnie typowa knajpa dla bywalców ogladających mecze, grających w karty i dyskutujących o życiu. Na uwagę zasługuje specyficzna właścicielka, która potrafi zbesztac klijenta za niezgaszenie światła w WC, czy nieodniesienie szklanki do baru . Otwarte od 15 do 23.
Trzcianka, Prosta, Stara Kuźnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziZ opisu widzę,że Zythum będzie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Jak już będziemy mieli po dziurki w nosie tego Czarnkowa to ten Harnaś uratuje nam życie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2 Wyświetlenie odpowiedziHarnaś - znak zastrzeżony podobno na całym południu - a sio , a sio !Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Knajpa od dzisiaj zamknięta.
Włascicielka prawdopodobnie powiększy znajdujący sie za ścianą sklep monopolowy. Niestety z piw na razie w nim tylko lodówki Kompanii, Grupy i Okocima. Jak sie pojawi coś innego napiszę w dziale sklepy.Trzcianka przeprasza za agresywne ławki
Comment
-
Comment