na przeciw dworca kolejowego w Pile jest lokal bodajze pod nazwą piwiarnia, otwarty od cudownej godziny 5.30 do 23. leją noteckie - bodajże 2.50 za 0,5l. i chyba jeszcze lecha. lokal na 3 stoliki wewnątrz i 2 stoliki oraz kilka ław na zewnątrz. nie da się ukryć, że jedynym atutem tego przybytku jest zaopatrzenie z browaru Czarnków. polecam szczególnie na dobry początek dnia dla spragnionych podróżników oczekujących na przesiadkę w Pile.
Piła, okolice Dworca PKP, Pod Kasztanem
Collapse
X
-
brloin napisał(a)
na przeciw dworca kolejowego w Pile jest lokal bodajze pod nazwą piwiarnia, otwarty od cudownej godziny 5.30 do 23. leją noteckie - bodajże 2.50 za 0,5l. i chyba jeszcze lecha. lokal na 3 stoliki wewnątrz i 2 stoliki oraz kilka ław na zewnątrz. nie da się ukryć, że jedynym atutem tego przybytku jest zaopatrzenie z browaru Czarnków. polecam szczególnie na dobry początek dnia dla spragnionych podróżników oczekujących na przesiadkę w Pile.
Ta knajpa jak dla mnie jest kultowa, a zwłaszcza Pani właścicielka, bez której to nie byłby już ten klimat!
Related Topics
Collapse
-
Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
Jest...-
Channel: Mołdawia
-
-
Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
Z dworca kolejowego...-
Channel: Bułgaria
-
-
Fajna miejscówka z długą historią niedaleko dworca głównego mieszcząca się w budynku starej fabryczki armatury sanitarnej Vaclava Jiranka. W klimacie industrialnym, można by rzec steampunkowym, oddającym idealnie historyczny charakter tego miejsca. Ciemna, klimatyczna, podłużna sala główna,...
-
Channel: Czechy
-
-
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...-
Channel: Szwajcaria
2023-09-05, 05:09 -
-
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment