Niedawno otwarty lokal polecił mi kolega, który napił się tam pszenicznego Baltasa!!! Potwierdzam jakosc piwka lanego z kija, bo jest naprawdę smaczne. Poza tym leją tam także Litovela, na którego na pewno niebawem się skuszę! Ceny porównywalne do cen Piw Kompanijnych na Starym Rynku, a smakowo piwko nieporównywalne!
Poznań, Wroniecka 24, Restauracja Sparta (zamknięte)
Collapse
X
-
Knajpka wizualnie przyjemna - na ścianach obrazy inspirowane filmem "300", proste drewniane stoliki, dużo świeczek-lampek (zapalonych - to u nas zaplusowało bo jakoś nie jest to normą), sympatyczna kelnerka-barmanka. W piątek koło 18-tej było totalnie pusto ale piwnica była już zarezerwowana na wieczór czyli możliwe, że później się zapełnia. Ze względu na rezerwację nie sprawdziliśmy jaki nastrój panuje w piwnicy i ile tam miejsca - u góry jest jakieś 20-30 miejsc.
To co nas najbardziej interesuje: beczkowy Svyturys Baltas 10zł/0,5l, beczkowy Litovel 8zł/0,5l plus w menu jest pozycja piwa rotacyjne (butelki) - czyli trzeba pytać barmanki co akurat mają i za ile - nad barem stało trochę butelek, gównie zza naszej południowej granicy.
W karcie dań dominują pizze i makarony ale mamy też trochę bardziej klasycznych dań obiadowych - od meksykańskich naleśników po bardziej europejsko wyglądające zestawy mięs i dodatków. Miałem ochotę na coś pikantnego więc wziąłem burrito i jeszcze nie figurującą w karcie zupę Azteca - obie pozycje smaczne, po zupie burrito już nie było takie ostre Ceny bez staromiejskiej przesady (nie notowałem dokładnych kwot składowych ale zupa, burrito i naleśnik mojej pani w sumie niecałe 50zł).
Jako, że dokładny adres pada w dublującym się wątku a tu go nie ma to na wszelki wypadek Wroniecka 24.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Przyjemny lokal, Litovel z beczki klasycznie-smaczny. Spory wybór butelkowych piwek rotujących. Trzeba się wyginać żeby dotrzeć do WC. Raj dla froterzystów
Sparta uratowała nam wieczór smacznym piwem, jedzonkiem i atmosferą. Na odchodne jeszcze kilka zdań zamienionych z właścicielem daje sądzić że asortyment będzie piwnie ewoluował. Miło było usłyszeć że kierował się opiniami w BrowarBizie dobierając piwa do baru.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Svyturys pszeniczny lany też niczego sobie
Zupę "Aztekę" próbowałam podrobić w domu, ale chyba mi jakiegoś tajnego składnika zabrakłoMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Restauracja Sparta Wroniecka24
Przyjemna knajpka z dobrym jedzeniem.Słuszne porcje i przede wszystkim bardzo smaczne.Bylismy w pięciu,każdy jadł cos innego,wszysc wyszli zadowoleni.Ja polecam gicz jagnięcą z sosem miodowo-musztardowym,przepysznaCiekawy wybór piw.Na dole klimatyczna piwniczka,gdzie następnym razem zabiorę moją kobietępolecam.
Comment
-
-
Knajpka faktycznie miła choc nie ma klimatu typowego pubu piwnego, niestety trafilismy na czas w ktorym nie mieli zadnego lanego piwa, ale oczekują
dla kolekcjonerów szkła maja szklanki do Svyturysa Baltasa, Litovela i małe Veleny
Comment
-
Comment