Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ODOLAN
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.07
    • 57

Źle życzę bo chcę tam niepopularnego piwa ? Czy mówiąc o rurach z wodą że ciągle awarie ? Z rurami to prawda, a Połczyn Zdrój to smaczne piwo A co do życzeń - to chciałbym by ten pub przetrwał 100 lat, bo jest obecnie najlepszą knajpą w Poznaniu, słynny HONZIK się może schować ze swoją ultra głośną zagłuszającą myśli muzyką, swoimi ciemnościami,małą przestrzenią i piwem za prawie 10 złotych.

Comment

• Gehern77
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.09
      • 72

To ja poproszę o informację jak już pub będzie działał na full, bo na ponowne "całowanie klamki" jakoś nie bardzo mam chęć Pomysł z nalepianiem na szybę kartki z informacją o awarii uważam za bardzo dobry - uciął by wszelkie domysły i byłby uczciwy względem potencjalnych klientów.

Natomiast jeśli pomysł z browarem z Połczyna byłby brany pod uwagę na poważnie, to życzyłbym sobie napić się ich pszenicy z nalewaka (piwo Abbe Weizen) - to byłby hit!

Comment

• tossowski
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.04
        • 54

Witam wszystkich z przykrością muszę poinformować iż browar połczyn przynajmniej na tą chwilę nie zagości w naszym lokalu w zamian jednak zaproponuję rampusaka 12 niefiltrowaną i niepasteryzowaną mam nadzieje że jutro uda mi się znaleźć napięcie do beczki i w weekend będzie można go skosztować

Zapraszam i pozdrawiam

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Ja bym napisał " z przyjemnością informuję, że browar Połczyn nie zagości u nas"
          A Rampusak podbije poznańskie gardła. Jestem tego pewien.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• przemo70
            † 1970-2019 Piwosz w Raju
            • 2007.05
            • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
            Ja bym napisał " z przyjemnością informuję, że browar Połczyn nie zagości u nas"
            Jak będzie pod napięciem to na pewno rzekł bym nawet sponiewiera
            Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• tossowski
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.04
              • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
              Są gusta i guściki jeden pije lecha drugi warkę
              Co do rampusaka to już praktycznie koniec beczki zatem kto chciał to się napił a kto nie zdążył to na pewno jeszcze znajdzie coś dla siebie.
              W najbliższym czasie planujemy pojawienie się beczek z Konstancina w wersji niepasteryzowanej (po 12.09) i butelki z Raciborza
              Pozdrawiam i zapraszam

Comment

• Gehern77
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2008.09
                • 72

To ja poproszę o info czego będzie można napić się z nalewaka w najbliższym tygodniu oraz chciałbym wiedzieć czy problemy wodno-kanalizacyjne zażegnane już na dobre

Comment

• tossowski
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.04
                  • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77
                  To ja poproszę o info czego będzie można napić się z nalewaka w najbliższym tygodniu oraz chciałbym wiedzieć czy problemy wodno-kanalizacyjne zażegnane już na dobre
                  Witam
                  Z Wodą nigdy nic nie wiadomo. Teoretycznie została naprawiona przyczyna zalań ale już nie wykluczamy pojawienia się kolejnej oby NIE

Co do piw na tą chwilę sklepni oraz velen z nalewaka + cała lodówka przysmaków.

Końcem tygodnia postaram się podłączyć coś nowego.
                  Pozdrawia
                  T.

Comment

• lycaster
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.05
                    • 130

Tak jak było zapowiadane jest nowość z nalewaka - dziś podpinamy Bartka! Jeśli się przyjmie i będzie schodził w przyzwoitych ilościach to jest opcja żeby pojawił się także Bartek w wersji niefiltrowanej A więc do dzieła

Comment

• Podolanczyk
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.07
                      • 9

No to rewelacja! Mam tylko nadzieję, że starczy do czwartku, bo chcę przyjść na mecz...

Comment

• wania
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2002.10
                        • 22

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycaster
                        Tak jak było zapowiadane jest nowość z nalewaka - dziś podpinamy Bartka! Jeśli się przyjmie i będzie schodził w przyzwoitych ilościach to jest opcja żeby pojawił się także Bartek w wersji niefiltrowanej A więc do dzieła
                        czas jakis temu odwiedzilem i bartka skonsumowalem! chce czesciej!

Comment

• tossowski
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.04
                          • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wania
                          czas jakis temu odwiedzilem i bartka skonsumowalem! chce czesciej!

Zatem zapraszamy
                          Świeża dostawa była w piątek i żadne znaki na ziemi i niebie nie wskazują żeby miało Bartka w najbliższym czasie zabraknąć.
                          Pozdrawiam i zapraszam

Comment

• kony
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.08
                            • 1701

Zbieg okoliczności sprawił że mieliśmy okazję z kolegą Olrusem wpaść do nowej knajpki na rekonesans. Sam lokal ma potencjał i z pewnością będziemy go chętnie odwiedzać - moim zdaniem niezłe miejsce na organizowanie co czas jakiś browarbizowych spotkań Strach pomyśleć co się będzie działo jeśli będą w użytku wszystkie dostępne nalewaki czego sobie i właścicielom serdecznie życzę.
                            Co do samego Bartka, to niestety nie jest już ten Bartek co kiedyś. Ten obecny mi nie smakuje. Za to Velen z beczki był bardzo dobry.
                            A jeśli się pojawi Bursztynowe z Zawiercia to mogę się tam zameldować na pobyt czasowy

Comment

• lycaster
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2008.05
                              • 130

Kolejna do podpięcia jest beczka Brackiego. Dziś bądź jutro Brackie popłynie z nalewaka. Dla kolekcjonerów jest kilka szklanek 0,33 i trochę podkładek. W tym tygodniu jest także mała promocja - za każde 30zł. wydane w sklepie na Sokoła przydzielany jest talon na lane w knajpie piwo!

Comment

• M-kwadrat
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2004.07
                                • 304

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                                moim zdaniem niezłe miejsce na organizowanie co czas jakiś browarbizowych spotkań
                                Z tego co pamiętam to mamy jeszcze zaległe coroczne, zimowe spotkanie poznańskie 2009...
                                Pozdrawiam, Maciek

Comment

Przetwarzanie...