Poznań, pl. Bernardyński 2/2, Old School Pub Piwomania

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tossowski
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.04
    • 54

spotkanie

Jeśli chodzi o organizację spotkań w knajpie nie ma najmniejszego problemu proszę tylko o info wcześniej żeby piwa nie zabraklo
    Pozdrawiam

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedzi
      Z tego co pamiętam to mamy jeszcze zaległe coroczne, zimowe spotkanie poznańskie 2009...
      Zapomniałeś dodać "przedświąteczne" - więc trzeba szybko znaleźć w kalendarzu jakieś święto żeby tradycji stało się zadość ;-)
      Ja, jako stara, pomarszczona kobieta nie nadaję się na organizatora ale jak ktoś nabije rytm to ja się pewnie podłączę...

Comment

• M-kwadrat
        Porucznik Browarny Tester
        • 2004.07
        • 304

Poprzednie nazywało się jeszcze "grudniowe" (wypadło 2009.03.06 - kurde to już półtora roku temu!) i jak tak dalej będziemy się zabierać to może, o zgrozo!, faktycznie wypaść tym razem w grudniu...
        A co organizowania to zaproszenie do lokalu już jest pozostaje zweryfikować chęci i ustalić termin (najtrudniejsza część). Ale co mi tam - zrobię stosowny wątek i zobaczymy co wyjdzie.
        Pozdrawiam, Maciek

Comment

• M-kwadrat
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.07
          • 304

Wątek stworzony - zapraszam do wypowiadania się w miejscu stosownym (bo Gośka zaraz tu wpadnie i zrobi porządek): http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=89432
          Pozdrawiam, Maciek

Comment

• lycaster
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.05
            • 130

Jutro pojawi się lany Konstancin - jest beczka Dawnego i Mazowieckiego. Na pierwszy ogień pójdzie Dawne. Kończy się Brackie, a Bartek wejdzie chyba na stałe w repertuar bo niektórzy forumowicze daliby się za niego pociąć
            Jutro transmisja meczu o 21. Zapraszamy!

Comment

• snorre
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2006.02
              • 655

A czy przewidywana jest większa różnorodnośc piw z nalewaka - bo wynika z informacji, że poza Velenem to reszta same jasne lagery Jakieś ciemne?
              Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• lycaster
                • 2008.05
                • 130

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedzi
                A czy przewidywana jest większa różnorodnośc piw z nalewaka - bo wynika z informacji, że poza Velenem to reszta same jasne lagery Jakieś ciemne?
                Oczywiście, że przewidujemy większą różnorodność jednak z uwagi na dopiero rosnące zejście piwa nalewanego możemy pozwolić sobie na podczepienie większej ilości piw z nalewaka. Na koniec obecnego tygodnia są zamówione:

- Lubuskie
                - Witnica Miodowa Jasna
                - Witnica Miodowa Ciemna
                - Celtyckie

oraz z Browaru Kormoran Warmiak. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem dojadą także Granat z Cernej Hory oraz Modra Luna.

Z aktualności - od października knajpa otwarta także w niedzielę.

Comment

• Gehern77
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.09
                  • 72

Udało mi się w końcu odwiedzić lokal i skosztować piwo BARTEK. Naprawdę smaczne i myślę, że jeśli uda się utrzymać obecny poziom cenowy na to piwo to to będzie hit lokalu . Chociaż sympatyczna pani barmanka poinformowała, że nie każdemu to piwo smakuje, a niektórzy ponoć nawet skarżą się na jego kwaskowatość, to subiektywnie oceniam to piwo jako wyśmienite.

Sam lokal także spoko, mam nadzieję, że uda się utrzymać klimat małej, kameralnej knajpki z ciekawym piwem i dobrą atmosferą - czego właścicielom szczerze życzę.

Ucieszyło mnie także to, że nie utonąłem w kłębach papierosowego dymu, którego jestem zadeklarowanym przeciwnikiem .

Także zasadniczo wszystko na plus.

Mimo, że rzadko bywam w knajpach to do Oldschoola z przyjemnością chętnię powrócę!

Innym nie polecam, co by się nie zrobiło za tłoczno ha ha!

Comment

• slavoy
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

W poniedziałek z kija były Konstancin Mazowieckie i Bartek. Ten pierwszy z delikatną nutką kwasku, ale spokojnie do przyjemnego spożycia, natomiast Bartek już nie bardzo. Wiedząc, że ten typ tak ma, na całe szczęście poprosiłem o próbkę.
                    Dick Laurent is dead.

Comment

• blazers
                      • 2009.10
                      • 217

a tak w zasadzie to w jakich godzinach knajpka otwarta/

Comment

• lycaster
                        • 2008.05
                        • 130

Co do asortymentu - przyjechała dziś świeża dostawa Kormorana, wieczorem będzie w lodówce. Niestety beczka Warmiaka nie dotarła Nie wiem dlaczego... Mam nadzieję, że jutro uda się podpiąć Witnicę.
                        Bartek - piwo jest faktycznie specyficzne, jakby lekko skwaśniałe, ale tak jak kolega pisał - ten typ tak ma. Beczka jest świeżo podpięta a i termin przydatności jeszcze długi.

Godziny otwarcia sa takie jak do tej pory - od 17. Zamykamy w tygodniu najczęściej ok 1 w nocy. Ze zmian - od października lokal otwarty także w niedzielę.

Dla zainteresowanych link do grupy knajpy na facebook'u

Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

Zamieszczamy tam także informacje o tym co się w lokalu dzieje poza zmianami w lodówce i w nalewakach W przyszły piątek zapraszamy na koncert zespołów Dwa"56 i Kodeina.

Comment

• Gehern77
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.09
                          • 72

Co obecnie jest dostępne z nalewaka ?
                          Zastanawiam się nad odwiedzeniem knajpki jutro i chciałbym wiedzieć w czym będę mógł wybierać

Comment

• lycaster
                            • 2008.05
                            • 130

Dziś podpięte mamy Celtyckie, Sklepniego i Bartka. Beczka Celtyckiego na wykończeniu więc najprawdopodobniej jeszcze dziś zastąpi je Ciemny Gorzowiak. W lodówce również kilka nowości - Lobkowicz, Vevoda, Jezek, Janacek Patriot, Rychtar 10 i 12, Klaster i Platan.
                            Dla tych co lubią przekąsić coś do piwa zestawy - porcje duże
                            Zapraszamy!

Comment

• biker200
                              • 2003.10
                              • 152

Mam taki pomysł może skoro tak widze często jeździcie po różnych browarach, kupujecie piwo, może też możecie załatwić z tych browarów firmowe szkło i później w ramach promocji za kupno iluś tam piw takie szklaneczki zainteresowanym wydawać. Nie powiem bo lubie do was wpadać z racji tego że można się napić dobrego piwa, ale jako kolekcjoner nie powiem byłbym bardziej jeszcze zmotywowany w przypadku takich promocji

Comment

• tossowski
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.04
                                • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biker200 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Mam taki pomysł może skoro tak widze często jeździcie po różnych browarach, kupujecie piwo, może też możecie załatwić z tych browarów firmowe szkło i później w ramach promocji za kupno iluś tam piw takie szklaneczki zainteresowanym wydawać. Nie powiem bo lubie do was wpadać z racji tego że można się napić dobrego piwa, ale jako kolekcjoner nie powiem byłbym bardziej jeszcze zmotywowany w przypadku takich promocji
                                Postaramy się dostarczyć kilka szklanek dla kolekcjonerów. Polecam jednak zaglądać do sklepu na sokoła od czasu do czasu bywa szkło.

W Old School Pubie dostępny cały asortyment browaru Konstancin szczególnie polecamy pozycje niepasteryzowane Dawne, Mazowieckie oraz jedyne w Polsce piwo żytnie
                                z czeskich nowości Rychtar, Vevoda, Patriot, Jezek 11, Klaster niepasteryzowany, Staropramen 11
                                Zapraszamy

Comment

Przetwarzanie...
                                X